Ligans drag efter coronakaoset – kan skjuta fram serien

Flera lag i den södra Allettan har tvingats trycka på pausknappen på grund av coronasmitta. Nu finns det en risk för att hela serien skjuts fram med två veckor, vilket Blekinge Läns Tidning var först med att rapportera om.

Vimmerby Hockeys södra Allettan-serie kan skjutas fram.

Vimmerby Hockeys södra Allettan-serie kan skjutas fram.

Foto: Jacob Meijer/Meijermedia

Ishockey2022-01-11 14:22

Alla matcher som skulle ha spelats på onsdagen i den södra Allettan har skjutits upp. Mariestad BoIS, Kalmar HC, Nybro Vikings och Vimmerby Hockey är de lag som i nuläget pausat sina verksamheter för A-laget efter att ha drabbats av flera fall av covid-19. 

"Efter att en av våra spelare visat symtom testades först han. När han visade positiv testades hela truppen och då var ytterligare två spelare positiva. För att få stopp på smittspridningen har vi beslutat att stänga ned hela verksamheten fram till och med torsdag. Vi kommer då testa hela truppen återigen och fatta nytt beslut om hur vi går vidare", säger Kim Ahlqvist, styrelseordförande i Nybro Vikings, i en kommentar till klubbens hemsida under tisdagen.

När Vimmerby Tidning når Hockeyettans ligachef Mats Johansson säger han att serien kan komma att skjutas fram.

– Jag har en idé om att skjuta fram allting i 14 dagar för att skapa luckor för att kunna få in uppskjutna matcher, säger Johansson.

Beslutet är ännu inte helt fastställt.

– Vi hoppas att vi får ett ja i början av nästa vecka, säger Mats Johansson.

Det hade inneburit att den södra Allettan får sitt slutdatum 16 mars istället för 2 mars samt att playoff och kvalserie flyttas fram med 14 dagar.

VH:s matcher borta mot Karlskrona HK på fredag (14 januari) och hemma mot Dalen på söndag (16 januari) är uppskjutna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!