Ligans huvudsponsor hoppar av – så påverkas VH

Under tisdagen meddelade speljätten ATG att de bryter sitt avtal med Hockeyettan. Det innebär att klubbarna, däribland Vimmerby Hockey, går miste om en del pengar.

Foto: TT

Ishockey2020-05-05 21:20

I höstas kom ATG och organisationen Hockeyettan överens om ett treårsavtal. Men nu bryts avtalet i förtid.

– Vi fullföljer sponsorskapet ekonomiskt enligt avtal för säsongen 2019/2020. Tyvärr har inte samarbetet med Hockeyettan fungerat på önskat sätt vilket är en anledning till att vi avbryter samarbetet, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG, i ett pressmeddelande.

Under säsongen har det funnits en konflikt kring sändningsrättigheterna, vilket uppges vara den största förklaringen till ATG:s beslut. Bland annat har Boden och Visby/Roma kört egna webbsändningar.

"Enligt rättighetsavtalet med Hockeyettan ska ligaorganisationens klubbar bland annat leverera tv-sändningar från matcherna, något de allra flesta gjort under säsongen, men inte samtliga", skriver ATG i pressmeddelandet.

Frågan är hur klubbarna påverkas av det här beskedet?

Anders Kostenius, vice ordförande i Vimmerby Hockey, säger så här:

– Rent konkret innebär det här att vi tappar en inkomst till nästa säsong, så länge det inte kommer någon ny ligasponsor.

Handlar det om mycket pengar?
– Nej, det kan jag inte säga. Det har inte varit någon betydande summa för oss, men det skulle ha kunnat blivit det. Tanken var att ATG:s avtal med Hockeyettan skulle ha stegrats för varje säsong. Nu blir det inte så.

– Men det här är inget som gör mig orolig. Vi står inte och faller med pengarna från ATG.

Hur har ni märkt att ATG har varit ligasponsor?
– Utöver bidraget har det väl inte märkts så mycket. Deras logga har varit med på webbsändningarna och det har varit en del reklam i hallen. De sponsorplatserna som blir tomma kan vi förhoppningsvis sälja till våra egna sponsorer. I slutänden kanske det rentav går plus minus noll, säger Anders Kostenius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!