Liljegren ser fram emot slutspelet

Inte helt oväntat bland spelarna i Västerviks IK blev det Södertälje SK som väntar när slutspelet i Hockeyallsvenskan drar igång.

Viktor Liljegren är med sina tolv mål VIK:s näst bäste målskytt så här långt.

Viktor Liljegren är med sina tolv mål VIK:s näst bäste målskytt så här långt.

Foto: Malin Belfrage

Ishockey2021-03-21 18:30

I fredagskväll gjordes valen av motståndarna till kvartsfinalen och inget av de tre högst rankade lagen valde VIK. Därmed blev det klart att VIK ställs mot Södertälje.

– Det ska bli jättespännande. Känslan var att det skulle bli Södertälje eller Björklöven. Många känner att det kunde vara hugget som stucket, men vi kommer att spela vår hockey oavsett motståndare, säger Viktor Liljegren.

Under säsongen har VIK vunnit tre av fyra matcher mot Södertälje. Två efter ordinarie tid och en efter övertid. Förlusten kom efter övertid. VIK tog nio av tolv möjliga poäng med målskillnaden 11–6.

– Södertälje är ett bra hockeylag. Det har varit tuffa matcher. Jag tror det kommer passa oss ganska bra och oavsett vilka man möter i ett slutspel så kommer det vara jämna matcher.

Vad kommer att krävas för att slå ut Södertälje?

– Vi måste komma upp i den nivån som vi har haft de senaste månaderna. Jag tycker att en av våra styrkor är att vi har spelat väldigt bra hockey som grupp på alla fyra kedjor. Det kan passa oss ganska bra i en bäst av fem-serie där vi kan mala på med allt vi har hela tiden, säger Viktor.

Tidigare har det varit en slutspelsserie. Nu är det utslagning med en gång i och med att det blir kvartsfinaler, semifinaler och en final.

– Jag tycker det här formatet är superbra och mycket roligare. Tidigare kunde det vara kört efter två eller tre matcher och då blir det ganska avslaget.

Poängmässigt har Viktor haft en liknande säsong jämfört med förra. Den här säsongen blev det 27 poäng på 52 matcher jämfört med 28 poäng på 52 matcher förra säsongen.

– Jag tycker överlag att den här säsongen har känts bättre om man ser till helheten i spelet. Det har varit en speciell säsong med toppar och dalar samt avbrott. Generellt sett har det varit en rolig säsong. 

– Det har varit extremt kul att spela i 52 omgångar med det här laget och nu ska det bli riktigt kul att gå in ett slutspel med det här laget, konstaterar Viktor Liljegren.

Kvartsfinalerna

Timrå–AIK spelar den 22/3, 24/3, 26/3, 28/3 och 30/3.

BIK Karlskoga–Västerås spelar den 23/3, 25/3, 27/3, 29/3 och 31/3.

Björklöven–Mora spelar den 22/3, 24/3, 26/3, 28/3 och 30/3.

Södertälje–VIK spelar 23/3, 25/3, 27/3, 29/3 och 31/3.

Spelordningen är hemma, hemma, borta, borta och hemma för det förstnämnda laget. Kvartsfinalerna avgörs i bäst av fem matcher.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!