Lindgren om avgörandet: "Såg ytan och gled in där"

Tredje målet för säsongen. Utan tvekan det skönaste. "Det var vältajmat och riktigt skönt", sa Elias Lindgren om sitt förlösande 1–0-mål för Vimmerby Hockey mot Troja/Ljungby som till slut gav laget 2–0 i matcher.

Glädjefnatt. Elias Lindgren gjorde sitt tredje och viktigaste mål för säsongen när han gav VH ledningen mot Troja med två minuter från slutet.

Glädjefnatt. Elias Lindgren gjorde sitt tredje och viktigaste mål för säsongen när han gav VH ledningen mot Troja med två minuter från slutet.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-03-17 19:31


En jämn, tillknäppt och målsnål historia. Så kan man sammanfatta den andra akten av skådespelet mellan VH och Troja.

– Efter lördagens match hade nog båda lagen lärt sig varandras styrkor och svagheter. Ingen vill släppa till något i onödan i den här typen av matcher och då blir det gärna målsnålt.

Det man lärt sig om Vimmerby Hockey den här säsongen är att har de vittring inför den sista perioden så ska det mycket till för att de inte ska gå segrande ur striden. Så blev det också i söndagens drabbning.

Tack vare Elias Lindgren.

undefined
Eddie Levin och Anton Carlsson kastar sig kring halsen på matchvinnaren Elias Lindgren.

Med drygt två minuter kvar att spela kom det förlösande målet.

– Jag såg att Anton Carlsson förflyttade sig och att en yta uppstod i mitten. Jag gled in där och klippte till. Jag hade testat ett par skott tidigare i matchen utan att få till det, men nu satt pucken perfekt. Det var så himla skönt.

Efter att Eddie Levin ökat på till 2–0 i tom bur kunde VH defilera hem andra raka och konstatera att de satt sig i ett riktigt guldläge.

– Nu ska vi ladda om inför onsdagen och det kan behövas efter två intensiva matcher. 

Är det läge för någon form av firande ikväll?

– Nej, det blir lugnt. Jag ska träffa familjen som följt matchen från läktaren ikväll. Jag kan tänka mig att brorsan (tidigare VH-spelaren Oskar Lindgren) borde vara rätt nöjd i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!