Lind reder ut VIK-läget

Tycker du att det känns rörigt i Västerviks IK:s spelartrupp just nu, med provspel, Norge-flyttar och ljumskskador? Då är du inte ensam. Vi tog ett långt samtal med sportchefen Tomas Lind, som svarade öppet och utförligt på de flesta frågorna.

Foto:

Ishockey2017-11-09 11:35

Under onsdagen lämnade Viktor Lindell VIK för en flytt till norska Stjernen. Något som ställde Lind och hans kolleger en aning.
– Det var plötsligt. Vi hade gärna behållit Viktor men han måste såklart se till sig själv. Vill han inte vara kvar hos oss så har vi ingen nytta av honom.
Med Lindell på utkontot är VIK:s forwardssida nere på 15 spelare. Fortfarande två för mycket för vad som anses hälsosamt. Dock kommer Oskar Svanlund, som är inlånad från Mora, att återvända till Dalarna efter VIK:s fredagsmatch mot IK Pantern.
– Så är det. De har kallat tillbaka Oskar för att titta på honom

.
Finns det någon möjlighet för er att få tillbaka honom framöver?
– Där är vi inte ännu. Men jag vet ju hur Karlin är, han vill inte heller ha några spelare på läktaren. Det tjänar ingen på.

Den senaste veckan har Lukas Löfquist provspelskontrakt omvandlats till ett permanent och Kalle Östman har lånats in från Borlänge till och med Pantern-matchen. En deal man jobbar för att förlänga.
– Vi försöker få Kalle att stanna men det är inget klart där. Vi är eniga där, jag och ledarna, vi tycker allihop att Kalle klarar av att spela i HockeyAllsvenskan. Både han och Lukas (Löfquist) bidrar med energi.

Trots spelaromsättningen som varit under en period letar Lind och VIK fortfarande intensivt efter en så kallad spetsspelare.
– Det finns ett par heta spår, jag hoppas kunna ha något klart ganska snart. Även om det är vår prioritet så tittar vi även i andra änden, det vill säga backsidan.

Om vi spolar fram till måndag och enkronasmatch mot Almtuna hemma i Plivit Trade-Hallen är forwardsantalet 14 – när alla är hela och friska och förutsatt att Östman är kvar. Mycket tyder på att Victor Öhman och Emil Georgsson båda gör comeback redan mot Pantern men att Jörgen Karterud har en bit kvar.
– Först och främst är det en inkörningsperiod för de spelare som varit frånvarande en längre tid. Därför blir det svårt att ta en massa definitiva beslut nu, vi vet inte exakt hur skadestatusen är, om vi får behålla Kalle. En del frågetecken vi måste räta ut, helt enkelt.
– Däremot kommer jag aldrig att acceptera att ha någon spelare på läktaren. Blir vi för många får vi lösa med utlåning eller något annat, så att alla får spela någonstans.

Hur ser ni på ledarsidan, har ni tänkt agera på något sätt där för att kanske få in energi?
– Jag har inte pratat med hela gruppen men med kärnan och det finns absolut inget missnöje gentemot Roger eller Ragnar. Det är fortfarande bra intensitet på träningarna och bra stämning i gruppen. Något sånt har vi absolut inte funderat på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!