Lindberg: "Vi kommer väl förberedda"

Christian Lindberg satte ett tydligt avtryck i Vimmerby Hockey förra säsongen. På söndag börjar serien med hemmamatch mot Kalmar. "Det är bredden som är vår styrka och vi känns väl förberedda", säger han.

Christian Lindberg kom till VH inför Allettan ifjol och går in i en ny säsong med en god känsla.

Christian Lindberg kom till VH inför Allettan ifjol och går in i en ny säsong med en god känsla.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-10-01 16:00

Christian Lindberg fyllde nyligen 21 år. Trots det går han in på sin femte säsong i A-lagssammanhang på hög nivå. Han fick sitt genombrott i IK Oskarshamn och var med och spelade upp laget i SHL. Där hade han svårare att ta plats och hamnade istället i Hudiksvall. Därifrån kom han till Vimmerby inför starten av Allettan förra säsongen.

– Det kändes bra att spela i Vimmerby så jag bestämde mig tidigt för en fortsättning, säger Lindberg som ser fram emot att vara med från början i år.

– Vi hade något riktigt bra på gång förra säsongen och även om en del förändringar skett på spelar- och ledarsidan känns det som vi kan bygga vidare på det.

Har ert spel förändrats med Staffan Lundh som tränare?

– Det skiljer inte så mycket spelmässigt. Staffans spel bygger mycket på enkelhet och det har varit lätt att anpassa sig. Jag tycker att vi kommer väl förberedda inför seriestarten.

Lindberg bildar backpar med nyförvärvet Aku Alho och är nöjd med deras samarbete.

– Aku är lite mer aggressiv i sitt spel och tar större del av det fysiska spelet. Jag behöver förbättra den biten själv och lär mig mycket av att spela med honom, säger Lindberg som även är nöjd med laget som helhet.

– Det är bredden som är vår styrka. Alla är med och bidrar och vi behöver inte förlita oss på några individuella stjärnor. Serien är dock tuff så vi kommer att få slita för varje poäng.

Christian Lindberg har en defensiv roll som back i sin formation.
Christian Lindberg har en defensiv roll som back i sin formation.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!