Lindblom tillbaka: "Gladare än någonsin"

Oskar Lindblom har gjort sin första träning med Philadelphia i slutspelsbubblan i Toronto. –Jag är gladare än någonsin, säger den svenske forwarden som i början av juli avslutade sin cancerbehandling.Nu tränar Lindblom för att kunna göra comeback.

Oskar Lindblom. Arkivbild.

Oskar Lindblom. Arkivbild.

Foto: Karl B DeBlaker/AP/TT

Ishockey2020-08-16 21:15

Det blev en känslofylld återkomst för alla i Flyers när Lindblom deltog på lagets matchvärmning inför nattens tredje åttondelsfinal mot Montreal (1–1 i matcher). Matchvärmningen avslutades med att spelare och tränare knackade sina klubbor i isen för Lindblom.

– Fantastiskt att få komma tillbaka och göra det jag älskar, sade Lindblom vid en webbsänd presskonferens.

Tränaren Alain Vigneault satte ord på känslorna:

– Vi coacher var nästan i tårar med tanke på allt som han gått igenom. I vanliga fall brukar vi avsluta matchvärmningen med några ord inför kvällen, i dag handlade allt om Oskar.

Oskar Lindblom fick avbryta säsongen i december i fjol då han diagnostiserades med Ewings sarkom, en slags skelettcancer. I början av juli avslutades behandlingen på ett lyckat sätt.

Lindblom har varit hemma i Gävle hos familjen innan han åkte till slutspelsbubblan i Toronto. Efter åtta dagars karantän var han på söndagen i träning.

Någon prognos på när han kan vara tillbaka i spel ville han inte ge. Mycket beror också på om Flyers avancerar i slutspelet.

– Jag har ingen aning om hur länge det tar, några månader eller några veckor. Jag behöver bli stark nog för att spela match. Jag tänker inte spela om jag inte kan tillföra något, säger 24-åringen.

Alain Vigneault:

– Det är svårt att sätta någon tidsram, det kommer säkert att ta ett par veckor. Vi får ha en dialog med Oskar längs vägen.

Lindblom gjorde 11 mål och 7 assist på 30 matcher innan sjukdomsavbrottet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!