Lindbloms revansch – avgjorde efter krossen

Philadelphia plåstrade om såren – och tog revansch efter den förnedrande jätteförlusten mot New York Rangers. Oskar Lindblom avgjorde och blev tvåmålsskytt när Philadelphia studsade tillbaka och besegrade New York Islanders i nattens NHL-ishockey.

Philadelphias Oskar Lindblom firar sitt segermål mot New York Islanders, i slutet av den tredje perioden.

Ishockey2021-03-19 06:49

I går blev de utskåpade med 0–9 i en galen match, där Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sex poäng i en och samma period och tangerade ett 42 år gammalt rekord.

I natt var det som att Philadelphiaspelarna hade återuppstått. Oskar Lindblom – som inte spelade mot Rangers eftersom tränaren Alain Vigneault ansåg att svensken behövde en omstart – visade att det kanske var just det som var nyckeln.

Avgörande målet

24-åringen från Gävle inledde målskyttet mot Islanders i början av den andra perioden – och avslutade sedan genom att sätta det avgörande 4–3-målet, med drygt två minuter kvar av tredje.

– Det handlar bara om att försöka känna sig fräsch, säger Lindblom efter matchen, enligt nhl.com.

– I dag känner jag mig i bra form och tycker att vår kedja och hela laget spelade riktigt bra.

Philadelphia gick ut hårt och fick en 3–0-ledning i den andra perioden, men Islanders kom tillbaka i tredje. Svenske Sebastian Aho satte karriärens andra NHL-mål och Oliver Wahlstrom fixade sitt sjunde för säsongen, i en målkavalkad där hemmalaget gjorde tre mål på sju minuter och det var plötsligt kvitterat.

Förlängning nära

Matchen var på väg mot förlängning. Det var då som Lindblom klev fram och placerade ett skott från den vänstra tekningscirkeln, pricksäkert bakom Semjon Varlamov i Islanders-målet.

– Vi spelade bra i två perioder. Den tredje var inte vår bästa, men vi lyckades vinna ändå, och det är det enda som betyder något, säger Lindblom.

Tack vare målen dubblerar han sina mål, från två till fyra, under säsongen – hans första sedan cancersjukdomen. Kedjekamraterna Claude Giroux och Travis Konecny stod tillsammans för ytterligare ett mål och fyra assist i matchen.

Järnkrok tvåmålsskytt

Lindblom var inte NHL-nattens enda svenska tvåmålsskytt. Även Calle Järnkrok fick in två puckar, när hans Nashville besegrade Florida med 2–1.

Colorados Gabriel Landeskog gjorde ett mål och noterades för två assist när laget vann över Minnesota med 5–1. Victor Rask stod för Minnesotas enda mål.

Victor Hedmans Tampa Bay besegrade Chicago med 4–2. Backstjärnan satte det sista målet i tom kasse med 15 sekunder kvar. Innan dess hade Mattias Janmark legat bakom båda Chicagos mål, först som målskytt och sedan med en framspelande passning.