Lindgren om avskedet: "Jobbigt, kommit varandra nära"

Oskar Lindgren tog farväl av laget innan torsdagens träning och kommer avsluta säsongen i Tingsryd istället.
Oskar Lindgren tog farväl av laget innan torsdagens träning och kommer avsluta säsongen i Tingsryd istället.

Det slog ner som en hockeybomb. Oskar Lindgren till Tingsryds AIF. Här berättar backen om beslutet och om hur han ser på att lämna Vimmerby Hockey. "Jag har precis varit uppe i ishallen och sagt hej då", säger han.

Ishockey 8 februari 2024 16:48

Det hade sipprat ut innan. I torsdags eftermiddag kom nyheten ut offentligt. Den att Lindgren lämnar Vimmerby för spel i allsvenska Tingsryd.

Har det här varit på gång under en längre tid?

– Det har nog pågått en del bakom kulisserna. Jag fick reda på det här först i går (onsdags). Jag visste inget innan. Jag tror det handlar om pengar. Att styrelsen fick ett bra erbjudande från Tingsryd. Sen har nog inte all information lagts fram på bordet. 

Hur ser du på det själv?

– Som en bra chans och möjlighet. Som hockeyspelare strävar man alltid efter att spela så högt upp man kan. Det här var för bra för att tacka nej till. Sen är det supertråkigt att lämna Vimmerby i det här läget. Det är delade känslor och jag känner starkt för laget och för gruppen. Vi har kommit varandra nära, men samtidigt måste jag se till min egen personliga utveckling. 

Oskar Lindgren tystnar för en kort stund, säger sedan...

– Det här är Hockeysverige. Jag har nästan kännt mig som en handelsvara den här säsongen. Det är extremt att spela i fem olika klubbar. Egentligen hade jag velat spela klart säsongen i VH och det är inte helt optimalt att lämna nu. Å andra sidan ska det bli roligt att spela i Allsvenskan igen. 

Utöver Vimmerby har Lindgren spelat för Malmö, Kalmar och Västervik den här säsongen. Det har förstås uppmärksammats.

– Man kan väl säga att det varit ett bra skyltfönster både för mig och Vimmerby. 

Tingsryd blir hans andra "riktiga" allsvenska klubb. För några år sedan spelade han för Troja i näst högsta ligan, vilket inte gick så bra. 

– Det var lärorikt och jag växte ganska mycket som människa efter motgångarna där.

Vad vet du om Tingsryd?

– Att det är en bra klubb och sen har jag haft tränaren (Arto Miettinen) i Tranås tidigare. 

När flyttar du?

– Jag åker redan i morgon (fredag) och ska vara med borta mot Kalmar. 

Oskar Lindgren tror att Vimmerby kommer klara sig bra även utan honom. 

– Det är som tränaren (Hampus Sylvegård) säger. Att nu får andra chansen att kliva fram och också få mer speltid. Och jag är inte orolig för att vi (Vimmerby) ska missa kvalserien. 

Så, nu har backbjässen gjort sitt i VH, åtminstone för den här gången. Nu väntar nya utmaningar för honom i Allsvenskan.

Som sagt, det är snabba puckar i hockey. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa