Lindgrens levererar – första fullträffen för Elias

Bröderna Lindgren var i allra högsta grad med och bidrog till Vimmerbys 7–1-seger mot Alvesta. Gladast av Oskar och Elias var nog ändå den sistnämnde. "Jag har haft många lägen tidigare, så det var skönt att få sätta dit den", sa Elias Lindgren om sitt första mål för VH.

Oskar Lindgren gjorde 3-0 för VH mot Alvesta. Hans andra mål för säsongen.

Oskar Lindgren gjorde 3-0 för VH mot Alvesta. Hans andra mål för säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-19 06:30

Att Oskar Lindgren bidrar offensivt som back är ingen nyhet. Förra säsongen blev det 12 fullträffar totalt för den 26-årige Karlskogasonen. Mot Alvesta klev han fram i spel fem mot fyra ett par minuter in i andra perioden och satte dit 3–0.

– Det var lite av en inövad variant. Vi hade pucken djupt bakom mål och då fick jag läge att sätta dit den. Jag fick till ett rappt skott och det gick vägen, sa Oskar som även fick se sin yngre bror göra mål.

undefined
Elias Lindgren tryckte dit 6-0 mot Alvesta. Hans första fullträff för VH.

Elias Lindgren klev nämligen fram i slutet av andra perioden och svarade för 6–0. Även det ett mål i powerplay, som påminde en del om broderns fullträff.

– Jag fick pucken av Martin Pärna och hade mycket yta att gå på. Det var skönt att få sätta dit den. Jag har haft många bra lägen tidigare utan att lyckas, sa Elias.

Brödraduon uppskattar att få spela i samma lag den här säsongen. Att de inte spelar tillsammans finns det en naturlig förklaring till.

– Vi är väldigt lika i spelstilen. Vi kliver upp och vill gärna vara med och bidra framåt. Därför behöver vi en lite mer defensivt lagd backpartner, sa Oskar som även var noga med att påpeka att han leder den interna brödrakampen med 2–1 i mål än så länge.

– Det är ju kul, men inte prio ett direkt. Det viktigaste är att vi som lag kör på och vinner så många matcher som möjligt. Vi har fått en bra start på grundserien, men det är långt kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!