Lindholms milstolpe efter babylyckan

Pappa för första gången – sedan skrev han in sig bland en exklusiv skara svenskar som nått 500 NHL-poäng. Calgarys Elias Lindholm stod för ett mål och en assist och hade anledning att fira efter vändningen borta mot Arizona och 6–3-segern.

Elias Lindholm i mitten firar tillsammans med lagkamraten Nazem Kadri (91) efter att ha gjort mål mot Arizona.

Elias Lindholm i mitten firar tillsammans med lagkamraten Nazem Kadri (91) efter att ha gjort mål mot Arizona.

Foto: Rick Scuteri/AP/TT

Ishockey2023-02-23 09:53

– Det har verkligen hänt mycket på slutet. Lite tungt att vara borta från familjen nu när allt är så nytt, men det handlar inte om så många dagar, säger Lindholm till Expressen.

Den 28-årige centern, uppväxt i Gävle, gör sin tionde NHL-säsong och blev den 32:a svensken, enligt statistiksajten quanthockey.com, att nå 500 poäng.

Lindholm stod på 498 poäng inför nattens match och gjorde först reduceringen till 2–3 – hans 17:e mål för säsongen – innan han spelade fram Tyler Toffoli till 3–3 med 34:e assisten.

Därmed står han på 500 poäng, 198 mål och 302 assist, på 719 spelade NHL-matcher i sin karriär.

– När du kommer till NHL drömmer du om vissa milstolpar, du vill spela några matcher och sedan...tiden bara flyger fram. Naturligtvis är det en notering, men inte så mycket mer, ärligt talat, säger Lindholm enligt nhl.com.

Han är den sjunde svensken av de nu NHL-aktiva svenskarna som når milstolpen.

Elias Lindholm och hans sambo Annica blev i lördags föräldrar till sonen Levi, något han med glädje förmedlade på sociala medier.

Det blev ytterligare ett svenskmål då lagkamraten Mikael Backlund fastställde 6–3 i sista perioden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!