Lindlövens tränare berömmer sitt lag

På förhand räknade Lindlövens tränare Jussi Salo med att ställas mot ett spelskickligt och skridskostarkt Vimmerby Hockey. – Och det var så det blev – vi visste vad som väntade. Vimmerbys seger är väl inte orättvis även om jag tycker att det spelmässigt var jämnt, säger han efter att ha förlorat med 4-3 i Vimmerby ishall.

Jussi Salo var nöjd med sitt lags insats trots förlusten mot Vimmerby.

Jussi Salo var nöjd med sitt lags insats trots förlusten mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2017-01-04 21:23

En bit in i den tredje perioden såg hemmalaget ut att ha dödat matchen. Kalle Johansson hade precis gjort 4-1, Vimmerby såg ut att ha full kontroll på händelserna och Lindlöven såg tröttkört ut.
Men Lindlöven vägrade att vika ned sig.

4-1 blev till 4-3 med bara ett par minuter kvar att spela. Och när laget sedan fick ett andra numerärt överläge på kort tid var kvitteringen inte långt borta.
– Vi visar moral och stort hjärta mot en stark motståndare. Så har vi agerat hela säsongen och det är jag stolt över, säger Jussi Salo.

Vad tycker du om matchen?
– Vi var bra första tio minuterna, sedan blir vi passiva och låter Vimmerby ta över. I den andra kommer vi igen och har 6-7 riktigt bra minuter i mitten innan de tar över igen. Där är vi trötta eftersom sjukdomar gjorde att vi bara kunde mönstra fyra ordinarie backar i kväll.
– Det är ändå inte bra av oss att släppa fram Vimmerby till 4-1. Där avgjordes matchen, visade det sig.

Men ni var ju faktiskt nära att få med er en poäng till slut.
– Killarna gör det jättebra i slutminuterna. Den här matchen och övriga resultat i kväll visar bara hur jämn den här serien är, menar Lindlöven-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!