Lindströms måltrippel sänkte Färjestad

OS-förstärkningarna hjälpte inte Färjestad när Joakim Lindström var på vår- och målhumör. Veteranen gjorde hattrick när Skellefteå vann med 5–1 (3–0, 0–0, 2–1) i SHL-ishockeyn. –Det är givetvis kul, säger 38-åringen.

Joakim Lindström jublar efter ett av sina tre mål i Skellefteås 5–1-seger borta mot Färjestad.

Ishockey2022-02-24 21:17

Först firades lokala guldmedaljörerna i lag Edin för curlingfullträffen i Peking.

Sedan sade Färjestad välkomna tillbaka till OS-centrarna Jacob de la Rose, Linus Johansson och Gustav Rydahl samt backförvärvet Theodor Lennström – som spelade i Karlstadklubben i två säsonger innan han lämnade för Frölunda och sedermera KHL-spel i Nizjnij Novgorod.

Särskilt roligt blev det ändå inte för Värmlandspubliken. Efter en period var busvisslingarna fler än applåderna.

Då hade Skellefteå – som fick tillbaka sina OS-spelare redan i tisdags – klart och tydligt visat varför laget toppar SHL-tabellen. Det var ishockey utan tveksamheter och utsvävningar – med full attack mot motståndarmålet och rapphet i tanke och klubba.

Vassast av alla var Joakim Lindström.

Veteranen gjorde 2--0 och 3–0 i första perioden och satte sedan 4–0 i början av den tredje.

– När våren kommer vaknar ”Jocke”, säger tränaren Andreas Falk.

Den evigt unga stjärnforwarden håller delvis med om påståendet.

– Jag försöker ge järnet oavsett tid på året men det är klart att det är kittlande när det närmar sig slutspel. Det är då allt ställs på sin spets, säger han.

”Gillar attityden”

I och med torsdagens klara seger sopade Skellefteå rent mot Färjestad i grundserien – med fyra segrar och totalt 19–5 i målskillnad.

Det säger en hel del om hur stark tabellettan är.

– Jag gillar attityden och att vi är så bestämda. Vi underkastar oss lagets framgång, säger Joakim Lindström.

Färjestad var trubbigt och uppträdde närmast håglöst.

Att Johan Pennerborn bytte målvakt till den andra perioden – ut med Dominik Furch och in med Dennis Hildeby – spelade ingen roll när offensiven inte fungerade.

– Jag ville väcka laget. Vi enas om att gå ut med slutspelsattityd men gör inte det. Det är inte nog aggressivt. I den situationen vi är måste vi spela för våra liv, säger Färjestads tränare.

Viktig räddning

Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall höll nollan mot Djurgården i tisdags och nådde över två timmars effektiv speltid utan insläppt mål innan Per Åslund ordnade Färjestads tröstreducering.

Den viktigaste räddningen gjorde Lindvall när Victor Ejdsell fick ett friläge i slutsekunderna av andra perioden och kunde ha skapat nerv i matchen.