Linköping fortsatt obesegrade efter vändning

Brynäs gick in som serieledare och favoriter hemma mot Linköping. Men det var bortalaget som vann med 4–3 efter förlängning i Gävle på fredagskvällen.

Justine Reyes satte avgörande målet i förlängningen. Arkivbild.

Ishockey2021-09-24 21:26

Hemmalaget inledde ändå bäst. 1–0 kom genom förra säsongens poängdrottning Lara Stalder.

Linköping kvitterade, men det var Brynäs som ledde efter första perioden med 2–1.

Sedan var det Linköping för hela slanten. Bara 50 sekunder in i andra perioden kvitterade Olivia Zafuto. Och bortalaget tog sedan ledningen genom norskan Madelen Haug Hansen sju minuter senare.

Brynäs vägrade ge sig, talangen Josefin Bouveng kvitterade och tog matchen till förlängning.

Men då satte östgötarna ner foten när amerikanskan Justine Reyes avgjorde matchen.

Det slutade 4–3 till Linköping.

En skön seger för Östgötalaget som går upp på elva poäng, två bakom kvällens motståndare i tabellen. Linköping har dessutom två matcher mindre spelade.

Det var bortalagets fjärde raka seger och man är hittills obesegrade i SDHL.