Linköping vann på skräckarenan

Behrn arena har blivit en skräckarena där Linköping inte vunnit på nästan fem år. Men lagkaptenen Jonas Junland visade vägen med två assist när LHC till sist besegrade Örebro med 3–1. –Den där trenden hade jag faktiskt ingen koll på. Men det var bra att vi bröt den, sade backen Junland till C More.

Lnköping vann i Örebro för första gången på nästan fem år. Arkibild.

Ishockey2021-12-11 20:54

I torsdags tvingades Linköpings hemmamöte med Oskarshamn avbrytas på grund av isproblem. Men på lördagskvällen var LHC i farten igen – och tog tredje raka SHL-segern borta mot Örebro - i skräckarenan där östgötarna hade radat upp nio förluster och inte vunnit sedan januari 2017.

Första perioden var jämn i en nästintill slutsåld Behrn arena. Efter en dryg kvart fick gästerna utdelning i spel fem mot fyra när forwarden Henrik Törnqvist dundrar in första målet rakt upp i bortre krysset bakom Örebromålvakten Jhonas Enroth.

"Varit sorgebarn"

På frågan om det var viktigt att få utdelning i powerplay, svarade Jonas Junland:

– Ja det har ju varit ett sorgebarn från början av säsongen, men det känns som att vi har spelat väldigt bra i powerplay på slutet.

Efter drygt halva matchen kvitterade Örebroforwarden Linus Öberg när han var framme och högg på en målvaktsretur från Marcus Högberg.

Mål i tom bur

Men drygt 13 minuter in i tredje perioden styrde Linköpings kanadensiska forward Ben Maxwell in pucken i mål efter att den skickats in mot kassen. Misstänkt hög klubba, men målet godkändes efter videogranskning. I slutsekunderna kunde sedan Markus Ljungh sätta slutresultatet 3–1 i tom bur.

– Vi kommer hit och har en bra attityd. Vi startar matchen på ett bra sätt, har en jobbig period i andra, men i sista studsar pucken med oss. Vi var värda att vinna matchen i ordinarie tid. Vi är lite hungrigare runt motståndarnas kasse och förhoppningsvis ger det utdelning framöver också, sade Junland i C More.