Linköpings målexplosion fällde Luleå

Linköping sänkte regerande mästarlaget Luleå med en magisk mittperiod. Det blev seger med 6–4 sedan laget gått på knock och gjort 4–0 i andra perioden. –Vi har trott på det här hela tiden, nu börjar de andra lagen respektera oss, säger tränaren Thomas Pettersen till SVT.

Linnea Johansson och hennes Linköping fällde regerande mästarlaget Luleå med en mittperiodsknock. Arkivbild.

Ishockey2021-11-21 17:14

Linköping hotar nu toppduon och fjolårets finalpar, ettan Brynäs och tvåan Luleå.

Östgötarna är fyra poäng bakom på sin tredjeplats och med en match mindre spelad.

Landslagsforwarden Linnea Johansson, som var med och fixade en OS-plats med Damkronorna förra helgen, satte igång målfyrverkeriet i den andra perioden då hon pricksköt 2–1.

– Vi gjorde en väldigt bra period, vi behöver bara hitta kontinuiteten och göra det hela tiden, säger Johansson, ett mål och en assist i matchen, till SVT.

Johansson kedjekamrat Justine Leanne Reyes blev tvåmålsskytt

Luleå var på väg att resa sig från stjärnsmällen och kom med tre raka mål i sista perioden så nära som 4–5. Då avgjorde hemmalagets Olivia Zafuto med att göra 6–4 knappt tre minuter före slutet.

Förlusten var Luleås andra i ordinarie tid på 17 matcher den här säsongen. Den första kom mot Brynäs.

– Ligan blir tuffare, tätare och jämnare, konstaterade Luleåtränaren Mikael Forsberg.

Linköping är i kanonslag och har vunnit sex av sina sju senaste matcher.

I söndagens andra match vann Leksand över AIK med 4–3 efter att ha vänt ett 0–2-underläge och gjort fyra raka mål.