Lista: Betyg på alla VH-spelares säsong

Det blev en lång säsong med ett abrupt slut för Vimmerby Hockey, som var en seger ifrån kvalserien till Allsvenskan. Vi har gått igenom hela säsongen och betygsatt alla spelare i laget.

Mattias Wigley är både slitvarg och notorisk målskytt.

Mattias Wigley är både slitvarg och notorisk målskytt.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-03-20 18:00

Målvakter:

Tomas Rydén 4,5 (34 matcher, 2,03 insläppta mål/match, 92,2 i räddningsprocent)
Kommentar: Rydén fick inte den bästa starten på säsongen men växlade verkligen upp efter det. Var en av de stora anledningarna till varför VH gick så bra i fortsättningsserien och fortsatte med sitt storspel under playoff-spelet. Han är en målvakt som många klubbar högre upp säkerligen håller ögonen på.

Oscar Walldén 2,5 (14 matcher, 2,66 insläppta mål/match, 88,6 i räddningsprocent)

Kommentar: Det är tufft att ta plats bredvid Tomas Rydén. Men när Walldén väl fått spela har han absolut inte gjort bort sig. Fick vakta kassen en del i grundserien när Rydén var skadad och gjorde några fina insatser.

Backar:

Christoffer Rasch 4,0 (41 matcher, 9 mål, 20 assist, 24 utvisningsminuter, +13 i plus/minus)
Kommentar: Norrmannen drogs till en början med lite skador och man visste inte riktigt var man hade honom. Sedan höjde han sig ordentligt – precis som hela VH – och levererade på hög nivå. En spelskicklig back med ett imponerande driv. Hans tunga skott är fruktat av många målvakter.

Oskar Carlsson 4,5 (41 matcher, 12 mål, 18 assist, 14 utvisningsminuter, +19 i plus/minus)
Kommentar: Har varit med länge, men hade kanske ändå sin bästa säsong, åtminstone poängmässigt. Med ett säkert försvarsspel höll han ofta tätt där bak och tvekade sedan inte att trycka på framåt. Blev lagets bäste poänggörare på backsidan, vilket givetvis höjer betyget.

Pelle Ström 3,5 (41 matcher, 12 mål, 18 assist, 14 utvisningsminuter, +19 i plus/minus)
Kommentar: Försvarsmässigt finns det inte mycket att klaga på. Det man saknat av honom den här säsongen är spelet i offensiv väg, där han inte riktigt hittat rätt. Är en mycket viktig spelare för VH, både på och utanför isen.

Herman Johansson 3,5 (46 matcher, 3 mål, 5 assist, 39 utvisningsminuter, +13 i plus/minus)
Kommentar: Den unge backen hade en trevande start på säsongen men utvecklades enormt ju längre den led. I fortsättningsserien var han en av de bästa backarna och fortsatte sedan att spela bra i playoff. Kom igång lite mer offensivt efter årsskiftet men kan fortfarande göra mer framåt.

Linus Ljung 3,0 (46 matcher, 5 mål, 12 assist, 14 utvisningsminuter, +10 i plus/minus) 
Kommentar: Imponerade under den första delen av säsongen men lyckades inte växla upp och hitta en ny nivå under den andra delen. Var stabil rakt igenom och visade offensiva kvaliteter, framförallt under grundserien.

Wilmer Lindblad 2,5 (17 matcher, 2 mål, 2 assist, 14 utvisningsminuter, -1 i plus/minus)
Kommentar: Kom in i laget under fortsättningsserien och hade en lovande start – men hittade aldrig sin rätta plats efter det. Har fina offensiva kvaliteter, men kom inte riktigt in i försvarsarbete ordentligt. 

Edwin Johansson 3,0 (46 matcher, 4 mål, 5 assist, 18 utvisningsminuter, +15 i plus/minus)
Kommentar: Gör sällan bort sig och spelar väldigt enkelt. Hade en tuff start på säsongen men blev mer och mer bekväm och mot slutet visade han verkligen vilken potential som finns. Hade behövt hålla den nivån under en längre period för att få ett högre betyg.

Forwards: 

Mattias Wigley 4,0 (46 matcher, 17 mål, 13 assist, 4 utvisningsminuter, +6 i plus/minus)
Kommentar: Har alltid varit en slitvarg och viktig kugge defensivt. I år har Wigley bibehållit den delen, samtidigt som han utvecklat målskyttet. Vimmerbys näst bästa målgörare den här säsongen. Är en av seriens bästa tekare och bidrar i både boxplay och powerplay.

Jakob Karlsson 3,5 (46 matcher, 17 mål, 13 assist, 4 utvisningsminuter, +6 i plus/minus)
Kommentar: Lagkaptenen har en hög högstanivå och är alltid vass i powerplay. Har dock haft lite svårare i spel fem mot fem stundtals. Levererar bra hockey oavsett vilken konstellation han spelat i, för kaptenen har fått flytta runt en del. Klev fram och var riktigt bra när det gällde som mest, i playoff.

Pierre Gustavsson 3,0 (36 matcher, 7 mål, 14 assist, 10 utvisningsminuter, +5 i plus/minus)
Kommentar: Fick en tuff start med hjärnskakning, men var bra direkt när han kom tillbaka. En mycket skicklig spelare defensivt. Jobbar stenhårt, alltid för lagets bästa. Borde kunna leverera ännu mer poäng med tanke på att han spelat en del i powerplay.

Kristoff Kontos 5,0 (24 matcher, 11 mål, 22 assist, 6 utvisningsminuter, +18 i plus/minus) 
Kommentar: Kanadicken blev verkligen den förstärkning VH hade hoppats på inför fortsättningsserien. Kanske var han till och med bättre än väntat. Har ett fantastiskt spelsinne och är vass i avgörande situationer. Har öst in poäng.

Roman Semjonovs 5,0 (46 matcher, 26 mål, 25 assist, 12 utvisningsminuter, +21 i plus/minus)
Kommentar: VH:s tydliga fixstjärna, som kliver fram när han behövs som mest. Öser in mål och gör ibland till synes omöjliga framspelningar. VH:s och en av hela ligans poängkungar förtjänar stort beröm för sin fina säsong.

Anton Carlsson 4,0 (46 matcher, 16 mål, 25 assist, 26 utvisningsminuter, +19 i plus/minus) 
Kommentar: Vimmerbykillen har tagit stora kliv, inte minst offensivt, under säsongen. Han har länkat ihop bra med Roman Semjonovs och är med god marginal näst bästa poänggörare i VH. Anton har vuxit ut till en nyckelspelare.

Jesper Norbäck 4,0 (7 matcher, 6 mål, 4 assist, 0 utvisningsminuter, +6 i plus/minus) 
Kommentar: Värvades inför playoff för att spetsa till VH:s offensiv. Det gjorde han verkligen. Motsvarade förväntningarna helt och visade prov på stort målsinne. Försvinner lite ur matcherna ibland, men vad gör det när han också kliver fram med avgörande aktioner?

Niklas Salo 3,5 (44 matcher, 11 mål, 20 assist, 4 utvisningsminuter, +1 i plus/minus) 
Kommentar: Kom in efter ett par matcher och hade det lite tufft i början. Inför fortsättningsserien fick han lekkamraten Kontos bredvid sig, och det gav utslag. Salo och Kontos blev ett riktigt radarpar och den kvicke finländaren var en av VH:s bärande anfallsspelare efter årsskiftet.

Nils Rygaard 3,0 (20 matcher, 5 mål, 8 assist, 6 utvisningsminuter, +8 i plus/minus)
Kommentar: Östgöten värvades efter jul och blev ett nyttigt tillskott. Hårt arbetande forward som inte heller är ofarlig framåt. Växte in i det mer och mer för varje match.

Jonatan Augustsson 2,5 (46 matcher, 1 mål, 1 assist, 10 utvisningsminuter, -6 i plus/minus)
Kommentar: Spelar med hjärtat utanpå tröjan och offrar sig gång på gång för laget. Har inte fått ut mycket offensivt och i poängproduktion, men bidrar ändå. Har ett omtalat skott, som han borde kunna utnyttja mer.

Tobias Fridh 2,0 (38 matcher, 0 mål, 2 assist, 6 utvisningsminuter, +5 i plus/minus)
Kommentar: Vimmerbykillen har haft en lite hackig säsong och på slutet spelade han inte alls på grund av skada. Gjorde jobbet när han var med. Vass tekare.

Oliver Kempainen 2,5 (43 matcher, 4 mål, 4 assist, 4 utvisningsminuter, +4 i plus/minus)
Kommentar: Hade några svackor där han inte riktigt fick det att fungera offensivt, men gör det alltid bra defensivt. Mot slutet av säsongen gick det allt bättre för Kempainen, som har bra potential.

Oscar Gustafsson 3,0 (45 matcher, 5 mål, 10 assist, 36 utvisningsminuter, +10 i plus/minus) 
Kommentar: En av VH:s snabbaste skridskoåkare och bästa kontringsspelare. Såg länge riktigt bra ut, men fick inte in målen. Mot slutet fick Oscar även igång poängproduktionen. Fortsätter han så kan det bli riktigt bra.

Max Popovic 2,5 (35 matcher, 4 mål, 6 assist, 6 utvisningsminuter, +4 i plus/minus)
Kommentar: Lysande i vissa matcher, osynlig i andra. Men, som många andra VH-spelare, åker han alltid mycket skridskor och offrar sig för laget. Besitter många fina egenskaper, men behöver förbättra målskyttet.

Fotnot: Spelare som lämnade VH under säsongen betygsätts inte. Erik Gustafsson, Eddie Levin, Adam Lindblad m.fl. spelade för lite för att betygsättas.

Betygsättningen utgår från att 2 är godkänt, 3 bra, 4 mycket bra och 5 toppklass. 

Kristoff Kontos kom in efter jul och frälste Vimmerby Hockey.
Kristoff Kontos kom in efter jul och frälste Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!