Ranking: Här är de bästa VH-förvärven

Plocka ut de tio bästa hockeyvärvningarna i Vimmerby sedan laget tog klivet upp i Hockeyettan. Det var utgångspunkten vi ställdes inför. Tuff utmaning..., jovars. Här är Sportens val. Plats 1 till 5.

Vimmerby Hockeys tio bästa värvningar placering ett till och med fem.

Vimmerby Hockeys tio bästa värvningar placering ett till och med fem.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-11 19:55
undefined
Hampus Harlestam

5. HAMPUS HARLESTAM

Från: Hammarby

Antal säsonger: 4.

Poäng: 131 (56+75) på 166 matcher

Nu: Almtuna (Allsvenskan) 

Kommentar: Firade stora triumfer under sina fyra framgångsrika säsonger i Småland. Stockholmaren var också något av publikfavorit och en tvåvägsspelare. Rapp på rören och jobbade hårt för lagets bästa. Var en stark målskytt och gjorde i snitt ett mål var tredje match i VH-tröjan. Är numera en pålitlig poängspelare i allsvenska Almtuna. 

undefined
Mattias Wigley

4. MATTIAS WIGLEY

Från: Huddinge

Antal säsonger: 5,5.

Poäng: 104 (61+43) på 238 matcher

Nu: Västervik (Allsvenskan)

Kommentar: Efter lång och trogen tjänst i Vimmerby fick han äntligen sin välförtjänta möjlighet att fortsätta karriären på allsvensk nivå, i Västervik. I VH utvecklade han sitt offensiva spel, säsong för säsong – vilket också syntes i målfabrikationen. Huddingefostrade Wigley gjorde fler och fler mål för varje vinter. Kombinerade sin allt vassare offensiv med sin grundkompetens av hårt arbete, laglojalitet och styrka i tekningarna. Gjorde över fem säsonger i Vimmerby. 

undefined
Emil Wahlberg

3. EMIL WAHLBERG

Från: Åseda

Antal säsonger: 5

Poäng: 76 (24+52) på 185 matcher

Nu: Modo Hockey (Allsvenskan)

Kommentar: Klev tämligen okänd in i VH-truppen debutsäsongen i ettan 2011/2012. Stack inte ut på isen, men visade hur långt man kan nå med karaktär, hård träning, passion och gediget arbete varje kväll, som det så fint heter i hockeyns värld. Tog steg för steg varje säsong i VH och blev allt viktigare för att till slut växa ut till en ledande spelare. Backen var på vippen att lägga skridskorna på hyllan när Västervik kom in i bilden, som senare blev SHL-spel i Oskarshamn och nu allsvenskt lir i klassiska Modo. 

undefined
Tomas Rydén.

2. TOMAS RYDÉN

Från: Köping

Antal säsonger: 3

Nu: Tingsryd (Allsvenskan)

Kommentar: Här kan vi snacka i termer av fansens kelgris. Superpopulär målvakt när han inför hemmaklacken bjöd på den klassiska "Sälen-slängningen" efter segermatcherna. En vinnarskalle av format och hade stor del i Vimmerbys framgångar säsongerna 2018/2019, 2019/2020 och 2020/2021. 

undefined
Jesper Kokkonen

 1. JESPER KOKKONEN

Från: Huddinge

Antal säsonger: 3

Poäng: 110 (53+55) på 118 matcher

Nu: HV71 (Allsvenskan)

Kommentar: Nummer ett på min lista. En underbar tekniker, med långa dragningar och ett driv som påminde om legenden Mats Sundin i spelstilen. Kunde i sin bästa stunder ha fullständig lekstuga med motståndarna. Spelade på landslagsnivå för Finland i många säsonger på ungdomsnivå. Efter tre starka säsonger i VH fortsatte karriären på högre nivå, i Karlskoga och HV71. 

Bubblare: 

KRISTOFF KONTOS: Bara 24 matcher i Vimmerby, annars given på tio-topp. Fantastisk passningsspelare. Nu: Kristianstad i Allsvenskan. ROMAN SEMJONOVS: Ruggig målgörare med 26 mål på 46 matcher i VH-dressen. Nu: Troja/Ljungby i Allsvenskan. LUDVIG JARDESKOG: Oerhört pålitlig och säker back med enorm vinnarskalle. Nu: Västerås i Allsvenskan. KARL JOHANSSON: Modern back med härlig skridskoåkning och utsökt spelsinne. Nu: Björklöven i Allsvenskan. PONTUS NÄSÉN: Otrolig blick för spelet och fina handleder. Testat på landslaget. Nu: Modo i Allsvenskan. ALEXANDER HOLMBERG: Gudabenådad skridskoåkare och bra speed, kombinerat med en målgörarens signum. 60 poäng på 50 matcher i VH. Nu: Lagt av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!