Liv, 17, hyllades i pappas gamla hemmarink

För första gången var Herman Liv, son till målvaktslegendaren Stefan Liv, inskriven i en SHL-trupp och fick stå i båset – dessutom hemma i Jönköping. –Det var otroligt roligt att komma tillbaka hit, säger Liv till Aftonbladet.

Herman Liv i Örebros SHL-tröja.

Herman Liv i Örebros SHL-tröja.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2023-11-30 22:25

Det var inte i vilken match som helst som den 17-årige Örebrospelaren gjorde sin debut i båset, från start i en match. Det var mot HV71 – klubben som hans pappa, som omkom i en flygolycka 2011, förknippas med och som han själv spelat för.

– Det ska bli skitkul att få känna på SHL-stämningen. Jag har kollat en hel del matcher där, sade Liv i en video på Örebros webbplats inför matchen.

Örebro fick målvakten Jonas Arntzen skadad i matchen mot Luleå i tisdags. Jhonas Enroth tog plats på isen och Herman Liv kallades ner från läktaren för att vara reservmålvakt.

– Jag satt på läktaren och käkade popcorn och såg smällen, sade Liv om tisdagens händelse.

– Sedan ringde Kristoffer (Ericson, målvaktstränare) och då var det bara att byta om.

När Herman Livs ansikte visades på storbildsskärmen i Jönköping fick han applåder från hemmapubliken. Och på läktaren fanns mamma Anna och flera andra släktingar.

Matchen då: Rutinerade Jhonas Enroth vaktade Örebroburen mot HV71. Och räddade 31 av 34 skott. Men Örebro fick bara med sig en poäng från Jönköping då HV71 vann efter straffläggning med 3–2. HV är dock fortfarande kvar under strecket på 13:e plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!