Lönetaken mer än fördubblas – tack vare OS

Den nordamerikanska hockeyligan för damer, Premier Hockey Federation, mer än fördubblar varje lags lönetak till över sex miljoner i svenska kronor. Och det finns även planer att etablera lag i Montreal.

Premier Hockey Federation.

Premier Hockey Federation.

Foto: TT

Ishockey2022-01-18 15:25

Varje lags lönetak ska mer än fördubblas och investeringen ska även försöka hjälpa relationen mellan flera amerikanska och kanadensiska landslagsspelare, som vägrat gå med i Nordamerikas enda professionella damhockeyliga.

– Det är en fantastisk investering av ägandet, och det bekräftar verkligen styrkan i deras engagemang för att göra skillnad i damhockey, säger ligachefen Ty Tumminia.

Förutom att dubbla lönetaken för samtliga lag finns även en plan att etablera ett lag i Montreal och även utöka till en serie i USA.

Med den nya satsningen kommer även spelarna få fullständiga hälso- och sjukvårdsförmåner, antal ökade träningar och förbättrade faciliteter.

Detta är inte första gången som lönetaken har fördubblats i Premier Hockey Federation (PHF). För ett år gjordes en liknande investering och samtidigt lades ett lag i Toronto till.

Något som noterades av Tumminia var att ligan kunde skapa dessa avtal tack vare att det var ett OS-år.

– Det här är en mycket avgörande tid i damhockeyn. Det går inte att överskatta den inverkan som OS har på intresset och hur landskapet kan ändras efter Peking, sa Ty Tumminia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!