LÖRDAGENS VH-MATCH INSTÄLLD

Här står han och skäms, den trasiga ismaskinen i Vimmerby ishall. På grund av den tvingades Vimmerby Hockey ställa in dagens toppmöte mot Troja-Ljungby i HockeyEttan

Foto:

Ishockey2016-11-05 13:59

Klockan 16.00 på lördagseftermiddagens skulle det ha varit nedsläpp mellan Vimmerby Hockey och Troja-Ljungby i Vimmerby ishall. Men av det blir inget.

Tidigare på dagen havererade nämligen ismaskinen i Vimmerby ishall och ett febrilt letande efter reparatör drog igång. Ganska snart visade det sig att man inte skulle hinna få dit någon i tid och det beslutades att matchen skulle ställas in

- Tråkigt såklart, men så är det. Reparatör är beställd, men han åker från Göteborg och är inte här förrän klockan 18 i kväll (lördag), kommenterar Vimmerby Hockeys tränare Jeff Hällegard.
För båda lagen innebär haveriet av ismaskinen stora extra kostnader. För VH handlar det om vakter, personal, VIP-gäster som mat redan var färdiglagad till med mera. För Troja är ju så klart resan för laget den stora smällen.
- Trojas lag var ju redan på plats, så det var bara för dem att vända hem igen.

Något nytt datum när matchen ska spelas är ännu inte beslutat, men Hällegard lämnade med ett förslag till tränarkollegan Pelle Svensson innan det gästande laget drog hem till Ljungby.
- Helgen 3-4 december är vi spellediga, så någon av de dagarna skulle funka för vår del. Pelle skulle fundera igenom det och återkomma.
Att spela matchen redan i morgon (söndag) var inget alternativ?
- Nej, det kändes inte rimligt, säger Hällegard.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!