Lugnande skadebesked från Andersson

Vita Hästens supportrar kan andas ut. Linus Andersson ger ett lugnade skadebesked: ”Ingen spricka eller något sådant”, säger han till Sporten.

Lugnande skadebesked från Andersson [2]

Lugnande skadebesked från Andersson [2]

Foto: SIMON HASTEGÅRD

ISHOCKEY2020-03-08 15:34

Samtidigt som Linus Andersson piskade in 4–0-målet mot Almtuna slashades han över handen och grimaserade illa. I stället för att fira säsongens 22:a fullträff fick han ses om i båset. Det blev ett byte till innan Andersson plockades åt sidan.

På fredagskvällen röntgades Andersson.

Plåtarna visade att inget var brutet och heller ingen spricka.

– Jag hade ont och svårt att greppa klubban, det var inte mycket kvar av matchen så det var lika bra att kliva av, men skönt att det inte var något allvarligt, säger 20-åringen som svarat för en urstark säsong och placeras i SHL och Djurgården till nästa säsong.

Men just nu är norrlänningen inställd på att avsluta snyggt med Hästen.

– Det här det man spelat för hela säsongen, vi är inte nöjda. Absolut inte, meddelar Andersson om slutspelsserien som startar på onsdag för Hästens del.

Det har blivit en vändning i efterspelet mellan Vita Hästen och Modo.

Eller mer exakt: Vita Hästen bestrider den avstängning på sju matcher (två omvandlades till böter) som disciplinnämnden delade ut till David Åslin efter situationen där han kolliderade med målvakten Patrik Bartosak.

– Jag hoppas ingenting om jag ska vara ärlig, det är mer en markering, säger Tony Zabel.

slin fick först 2+10 minuter under matchen men anmäldes senare till disciplinnämnden.

Först var det inte aktuellt för Hästen att överklaga domen, men nu har klubben bestämt sig för att ta ärendet vidare till Riksidrottsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!