Lukas tillbaka på mammas gata: "Kommer bli extra speciellt"

På fredag smygstartar Vimmerby Hockey säsongen 2024/2025 med en träningsmatch mot rivalen Tranås AIF. För en spelare blir det extra speciellt att bege sig ut på isen. "Det ska bli roligt att spela mot mina gamla lagkamrater", säger nyförvärvet Lukas Isaksson.

Lukas Isaksson ser fram emot att få spela match igen. Första testet blir moderklubben Tranås AIF.

Lukas Isaksson ser fram emot att få spela match igen. Första testet blir moderklubben Tranås AIF.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-08-08 06:30

Lukas Isaksson, som värvades från allsvenska Tingsryd inför säsongen, är nämligen född och uppvuxen i Tranås och har TAIF som moderklubb.

Det har blivit många timmar i ishallen i Tranås genom åren. Och under hans tre sista säsonger i klubben lämnade forwarden ett stort avtryck. På 105 matcher bidrog han med hela 107 poäng, 35 mål och 72 assist. 

Nu återvänder han till Stiga Arena, men i stora rivalen VH:s färger.

– Först och främst är det kul att vi kommer igång med matchandet, sen kommer det såklart bli extra speciellt för egen del. Det ska bli roligt att spela mot moderklubben och gamla lagkamrater som man känner väldigt väl, säger Isaksson.

Finns det risk att du går in i fel omklädningsrum?

– Haha, nej det ska nog inte vara några problem.

Lukas Isaksson har spenderat en dryg vecka hos VH, och hans första känsla kring föreningen är god. 

– Jag har fått ett fint välkomnande av alla ledare och spelare. Det känns som en grupp med härlig gemenskap. Och det har varit riktigt kul att få vara på isen igen. Nu är det bara att gnugga vidare.

undefined
Lukas Isaksson spelade 24 matcher för Tingsryd förra säsongen, i en säsong präglad av skador för rightaren.

Har du hunnit upptäcka något av Vimmerby än, eller har det bara varit ishallen och gymmet?

– Mestadels har det varit ishallen och gymmet. Men laget spelade golf på Tobo i fredags och häromdagen drog vi till ett badställe och hängde, några grabbar från laget. Så lite har man allt hunnit se.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en ganska spelskicklig forward som gillar att hålla i pucken och sen servera mina lagkamrater. Jag är hyfsad snabb på skridskorna också och vill spela med mycket fart och rörlighet på isen. Målet är att vara en forward man kan lita på i båda ändar av isen, även om jag kanske är lite mer offensivt lagd.

Förra säsongen producerade Isaksson sju poäng (3+4) på 24 matcher i Hockeyallsvenskan med Tingsryd, i en säsong präglad av skador.

Nu väntar ett nytt kapitel och nya möjligheter i Vimmerby Hockey, som är färskingar i sammanhanget. 25-åringen berättar om skillnaden mellan "Ettan" och Hockeyallsvenskan:

– Det är ett stort kliv. Man möter bra lag hela tiden och det gäller att man är påkopplad varje match. Det går inte att ställa ut skridskorna, klyschigt sagt. Det finns skickliga spelare i hela ligan. Så det gäller att ha ett stort fokus och en bra daglig verksamhet där spelare kan utvecklas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!