Luleå formstarkast – slog Linköping igen

Luleå är fortsatt formstarka. Tabelltvåan besegrade Linköping med 3–2, efter att matchen gått till förlängning. Samtidigt skrällde Timrå mot Växjö och vann med 3–0.

Luleås Pontus Andreasson, Erik Gustafsson, Linus Omark och Juhani Tyrväinen.

Ishockey2022-01-22 17:43

Det blev sjunde raka hemmasegern för Luleå mot Linköping, efter att Brendan Shinnimin med ett klassmål avgjort för Luleå i förlängningen.

Det var hans tionde mål för säsongen.

Med två snabba mål i slutet av sista perioden tog Linköping, som dittills inte fått någon utdelning, matchen till förlängning efter att ha legat under med två mål i större delen av matchen.

"Dåligt rakt igenom"

Ett resultat som kom efter att laget spelat "bedrövligt" i första och andra perioden, enligt lagkaptenen Jonas Junland.

– Det var dåligt rakt igenom, sade han i pausintervjun i C More.

Målskyttar för Luleå blev Joonas Rask och Pontus Andreasson.

Drygt femtio mil söderut åkte tabellsjuan Växjö – fjolårets mästare i ligan – på ännu ett tungt tapp efter en 0–3-förlust mot Timrå på 13:e plats i tabellen, som i sin tur plockade värdefulla poäng. Båda lagen hade med sig förluster från sina två senaste matcher.

När lagen mötts tidigare under säsongen har Växjö vunnit två av två möten, men i kväll var det Timrå som höll hov och inte bara skapade flest chanser utan även fick utdelning på dem. Växjö, som hade fyra av sina backar på skadelistan, fick bara till 19 skott på mål – jämfört med Timrås 44.

"Spelade exakt som vi ska"

Albin Lundin, Tim Erixon och Sebastian Hartmann var hemmalagets målskyttar – och de satte varsin puck i nät i den första, andra och tredje perioden.

– Vi spelade exakt som vi ska. Vi ska vinna våra matcher och inte gå runt och hoppas alltför mycket, säger Sebastian Hartmann i C More.

Gästerna plockade ut målvakten med ett par minuter kvar – men utan resultat, då Timrå i stället kunde utöka till 3–0. Laget ligger nu fyra poäng bakom Malmö – på säker mark ovanför kvalstrecket – med en match mindre spelad.