Luleå klart för SM-final – möter Brynäs

Brynäs blev klart för SM-final på fredagen. På lördagen tog sig även Luleå dit. Nu väntar en finalrepris från fjolåret.

Luleå/MSSK:s Petra Nieminen (#16) öppnade målskyttet i den fjärde semifinalen mot Linköping. Luleå/MSSK vann och nu väntar SM-final mot Brynäs – precis som i fjol.

Ishockey2022-03-26 20:09

Luleå hade 2–1 i matcher mot Linköping inför lördagens fjärde semifinal i SDHL-slutspelet. En Linköpingsseger var ett måste för att hålla serien vid liv.

Östgötarna lyckades inte.

Petra Nieminen gav Luleå ledningen 6.37 in i första perioden innan Jenni Hiirikoski utökade ledningen två minuter senare.

Linköping reducerade förvisso genom Linnea Johansson i slutet av första men i den andra perioden hade Luleå åter en tvåmålsledning, då Anna Kjellbin hittade nätmaskorna.

Gästande LHC tog ut målvakten med drygt tre minuter kvar för att försöka hålla semifinalserien vid liv, men det ville sig inte. Luleå höll undan, vann med 3–1 och är klart för SM-final.

– Jättekul, jag tycker vi krigar tillsammans i dag i 60 minuter. Jag tycker vi är det bättre laget, jag tycker vi förtjänar det här, säger Luleås Sara Grahn till C More.

Därmed väntar en repris på förra årets final, mellan Brynäs och just Luleå. Snart vet vi om Luleå försvarar SM-guldet eller om Brynäs får revansch.