Luleå krossade Djurgården med 7–0

Luleå stod för en mäktig forcering hemma mot Djurgården i SHL. 3–0 i första blev till slut seger med förkrossande 7–0. –I dag öser vi på i alla tre perioder, säger Jonathan Andersson till C More.

Luleå krossade Djurgården.

Ishockey2021-11-06 17:44

Djurgården har haft en knackig säsong, men med två raka segrar hade man äntligen fått lite vind i seglen. Tills man åkte upp till Luleå vill säga.

Redan efter en period hade norrbottningarna 3–0. Inte heller i de efterföljande perioderna hade stockholmarna något att sätta emot och det rann till slut iväg till hela 7–0 – lördagens största seger i SHL.

– Jag tycker att vi kommer ut riktigt bra i första och verkligen öser på och spelar vårt spel och vårdar pucken. Vi stänker dit några där i första och sen tycker jag att vi bara fortsätter att gnugga på, säger Jonathan Andersson, en av målskyttarna, till C More.

3–3 efter full tid

Linköping verkar ha ett nytt favoritmotstånd. För andra gången den här säsongen besegrades Rögle och östgötarna får lite andrum efter en svajig säsongsinledning.

Rögle hade inte förlorat på hemmaplan hittills den här säsongen och huserar i toppen av SHL, men mot Linköping fick hemmapubliken se säsongens första förlust i Catena arena.

Efter en jämn förstaperiod dominerade lagen därefter en period var och efter 60 minuter stod det 3–3. I förlängningen var det dock Linköping som avgjorde till 4–3.

– Vi leder med 3–1 inför tredje och har tre poäng i handen, men blir lite passiva. Skönt att i alla fall få med oss två poäng, säger Markus Ljungh, som gjorde det avgörande målet för Linköping, till C More.

Skåningarna tappar, i och med förlusten, lite mark i toppen av tabellen.

Bättre blev det inte av att toppkonkurrenten Frölunda, som i och för sig har två matcher mer spelade, vann hemmamatchen mot Skellefteå med 2–1.

Timrå tog efterlängtad seger

I botten av tabellen vädrar Timrå äntligen morgonluft. Efter tolv raka förluster, tog man i dag en efterlängtad seger hemma mot Brynäs.

Tre mål i den andra perioden blev förlösande för bottenlaget som vann med 4–1.

– Väldigt välbehövligt nu inför uppehållet, vi får självförtroende och kan gå på ledighet, säger Sebastian Hartmann i C More.

– Energinivån är helt annorlunda i dag, fortsätter han.

Laget från Medelpad är fortfarande sist i SHL-ishockeyn, med tre poäng upp till Djurgården, som är närmast.

Drygt 80 mil längre söderut kunde gästande Oskarshamn enkelt slå Malmö. Smålänningarna vann med 4–1.