Luleå kvar som SHL-jumbo: "Jävla sur trend"

Luleå har det tungt i SHL. Hemma mot Oskarshamn kom fjärde raka förlusten – och norrbottningarna är kvar som tabelljumbo. –En sur torsk och en jävla sur trend vi är inne i just nu, säger Luleå Hockeys lagkapten Erik Gustafsson till C More efter 2–4-nederlaget.

Erik Gustafsson, lagkapten i Luleå.

Ishockey2021-10-02 20:34

Efter att Luleå vann premiären mot Linköping har det inte blivit några fler poäng. Mot Oskarshamn spelade det ingen roll att Vilmos Gallo gav Luleå ledningen i mitten av första perioden. Oskarshamn hann kvittera genom Joakim Thelin innan perioden var över och i andra drog gästerna ifrån till 3–1.

– Det är såklart ingen toppeninsats i dag heller, det vill sig inte riktigt i spelet för oss. Men kämpainsatsen är där och vi försöker göra rätt saker, det är lite individuella misstag som kostar oss i dag, säger Erik Gustafsson.

Luleå fick tillfällig kontakt när Isac Brännström reducerade i början av tredje, men fem minuter senare sköt Cameron Brace gästernas 4–2, som också blev slutresultatet.

Oskarshamns tränare Martin Filander hyllade målvakten Joe Cannata – och hela laget.

– Jag är otroligt nöjd. Vi har bra moral och håller ihop som lag, säger han.

I en annan av lördagens sena SHL-matcher vann Frölunda med 3–2 mot Timrå, inför 8 648 åskådare. Göteborgarna ligger tvåa, en poäng bakom serieledande Växjö.