Luleå närmar sig ledande Brynäs

Med mål i slutminuterna både i första och i andra perioden besegrade Luleå Djurgården toppmötet i SDHL-ishockeyn.

Luleå befäste andraplatsen i SDHL genom seger över Djurgården. Arkivbild.

Ishockey2020-10-25 15:20

Luleå är därmed kvar på andra plats i SDHL, nu bara två poäng efter Brynäs efter tolv omgångar. Djurgården behåller trots förlusten sin tabellposition, fjärdeplatsen.

Joefine Persson styrde in Johanna Fällmans skott 19.33 i den första perioden. Michela Cava gjorde på egen hand 2-0 vid 19.19 i den andra perioden.

Djurgården reducerade i den tredje perioden genom Josefine Holmgren. Man tog ut målvakten i den näst sista minuten, men lyckades aldrig få till någon kvittering.

Leksand vann bottenmötet över SDE med 2-1. Matchen avgjordes först efter straffar. Dalalaget är dock kvar under strecket, tre poäng efter SDE som är precis ovanför.