Luleå tog blytung seger – kvitterade matchserien

Luleå har kvitterat matchserien. Mot seriesegraren Växjö blev det 1–0-seger. –Det är en ganska dålig prestation. Jag är jättebesviken, säger Växjö-tränaren Jörgen Jönsson till C More.

Luleås Joonas Rask ( mitten) jublar med lagkamraterna efter sitt 1-0-mål.

Ishockey2023-03-18 17:24

Fysiskt med få målchanser. Så kan man sammanfatta den första perioden mellan Luleå och Växjö.

Men i mittenakten bjöds på mer underhållning. Luleå spelade upp sig och skapade flera heta målchanser. Samtidigt hade Växjö svårt med intensiteten.

När det återstod mindre än två minuter skulle ledningsmålet komma för norrbottningarna. Joonas Rask fick pucken framför mål och dundrade dit 1–0.

– Vi har vänt underläge tidigare den här säsongen. Det är bara att köra vidare, men den här perioden var inte bra. Vi måste höja oss. Jag tycker att vi är lite för bekväma och vinner inte några närkamper, säger Växjös Ludvig Nilsson i C More.

Växjö forcerade sedan för ett kvitteringsmål, men Luleå stod emot och vann matchen med det uddamålet. Det innebär även att det är kvitterat i matchserien, 1–1. Nästa match mellan lagen spelas på måndag.

– Det är en ganska dålig prestation. Vi fullföljer inte vår plan och Luleå vinner kampen i dag. Jag är jättebesviken, vi får inte i väg några skott. Det finns mycket som är bra men vi måste skjuta mer, annars blir det svårt att vinna hockeymatcher, säger Växjö-tränaren Jörgen Jönsson till C More.