Luleå tvingade fram sjunde match: "Karaktär"

Luleå var piskat att vinna för att säsongen inte skulle ta slut. Med kniven mot strupen lyckades norrbottningarna slå Växjö på hemmaplan med 2–1. Nu väntar en sjunde och avgörande match i kvartsfinalserien.

Luleås Brendan Shinnimin skriker ut sin glädje med Linus Fröberg efter Juhani Tyrväinens mål under söndagens sjätte kvartsfinal mot Växjö. Luleå vann med 2–1 och har nu kvitterat i matchserien.

Ishockey2023-03-26 17:07

Juhani Tyrväinen blev matchhjälte när han satte 2–1 för Luleå i powerplay i mitten av den första perioden.

Fem minuter tidigare hade Filip Pyrochta kvitterat efter Växjös tidiga ledningsmål av Martin Lundberg.

I slutskedet av tredje perioden trodde gästerna från Småland att de skulle få chansen i powerplay då domarna valde att visa ut Luleås Erik Gustafsson för "puck out". Domarna valde däremot att ändra beslutet och ta bort utvisningen efter en längre konferens på isen.

Inget powerplay för Växjö, ingen kvittering och 2–1-seger för Luleå.

– Jag tycker vi spelar ett väldigt bra spel, i dag tror jag vi gör den bästa matchen totalt sett, säger Luleås målvakt Joel Lassinantti i C More.

Luleå har nu hämtat i kapp matchserien från 1–3 till 3–3.

– Finns chansen handlar det om att aldrig sluta jobba. Det handlar om att våga släppa loss där ute och det tycker jag vi gör. Vi visar karaktär, säger Lassinantti som passade på att hylla stämningen i hemmaarenan.

– Helt underbart, jag står bara och njuter där bak, det är gåshud från topp till tå.