Luleå vann enkelt mot jumbon

Luleå tog som väntat en klar 9–3-seger hemma mot jumbon Göteborg i SDHL och ryckte i tabellen. Linköping misslyckades med att hänga på topplagen efter att ha förlorat sin hängmatch mot AIK med 1–4.

Noora Tulus gjorde fem poäng i matchen mot Göteborg. Arkivbild.

Noora Tulus gjorde fem poäng i matchen mot Göteborg. Arkivbild.

Foto: Robert Nyholm/TT

Ishockey2021-10-31 15:39

Luleås Noora Tulus stod för fyra mål och en assist i matchen mot Göteborg. Det bäddade för 9–3-segern.

Göteborg har ännu inte lyckats ta poäng i säsongens SDHL, att det skulle komma mot serieledarna Luleå var det aldrig tal om.

Luleå ångar på som serieledare med 39 inspelade poäng efter 16 matcher. Göteborg med noll poäng är klart sist i tabellen.

Viktiga poäng för AIK

Linköping hade tre hängmatcher inför sin match på söndagen för att försöka ta sig ikapp toppen. Den första, borta mot AIK , förlorade man däremot och missade chansen att hänga på topplagen.

AIK:s Lisa Johansson gjorde tre mål och ledde hemmalaget till seger mot Linköping i matchen som slutade 4–1 till stockholmarna.

Linköping står kvar på 29 poäng, tio efter efter serieledande Luleå. Linköping har fortfarande två hängmatcher kvar att spela.

För AIK var det tre välbehövliga poäng i bottenkampen. Man ligger nu på en sjundeplats med 18 poäng.

Storseger för HV71

HV71 tog under söndagen viktiga poäng borta mot Modo när man segrade med 7–2.

Jönköpingslaget fördelade målskyttet och noterade sju olika sådana i målprotokollet. Efter segern placerar sig HV71 på tredje plats i tabellen med åtta poäng upp till Luleå.

Modo är kvar på femte plats med 27 poäng.

SDE fortsätter att gå tungt i SDHL, Stockholmslaget är kvar som nästjumbo i tabellen. Andra raka förlusten på söndagen, den här gången hemma mot Djurgården med 1–4.

Djurgården bröt å sin sida en svit på tre förlustmatcher. Kanadensiskan Harvey Miller målade två gånger om och blev matchvinnare för Djurgården som befäster sin sjätteplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!