Luleå vann toppmötet - knaprar in

Luleå vann toppmötet i SDHL mot Linköping och befäster andraplatsen i tabellen.

Luleå knaprar in på serieledarna Brynäs efter vinst borta mot Linköping. Arkivbild.

Ishockey2020-10-24 16:35

Det var Luleå som tog kommandot direkt i matchen, och inledde målskyttet genom finländskan Jenni Hiirikoski i slutet av den första perioden i numerärt överläge. Bortalaget var starkt i powerplay, och lyckades även göra 2-0 i spel fem mot fyra.

Linköping gjorde ett ryck i tredje perioden och reducerade till 1-2 och 2-3 men till slut kunde Luleå ta segern med 4-2, efter tre mål i powerplay och ett i tom bur.

Luleå befäster sin plats som serietvåa, och knaprar in på serieledaren Brynäs som på lördagen nollade SDE. Efter 8-1-segern mot AIK på fredagen laddade Gävlelaget om och slog till med en ny storseger när man besegrade gästande SDE med 5-0 efter bland annat två mål från Katerina Mrazova.