Lundberg försvarar kritiserade OS-beslutet

Stjärnmålvakten Sara Grahn är frisk, har lämnat fyra negativa coronatest och tränar för fullt hemma. Men Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg kommer att anmäla de spelare som är på plats i Peking i OS-laget och ångrar inte sitt tidiga beslut att plocka in ersättare.

Målvaktsstjärnan Sara Grahn missar OS. Arkivbild.

Målvaktsstjärnan Sara Grahn missar OS. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2022-02-02 10:00

– Så är upplägget och det vreds och vändes på allt där och då. Förutsättningarna är så att skulle vi behöva byta ut någon så finns Sara och de andra som tyvärr testade positivt som reserver, säger Lundberg efter Damkronornas träning dagen före OS-premiären mot Japan.

I dag anmäler lagen sina trupper.

"Sa tack och hej direkt"

SVT rapporterade i går att stjärnmålvakten Sara Grahn, en av fyra i Damkronorna som testade positivt för covid-19 för snart två veckor sedan, har lämnat fyra negativa coronatest och därmed skulle kunna flyga till Peking.

I en intervju med SVT var hon kritisk mot hur Damkronornas ledning hanterat situationen:

– Jag tyckte de tog beslutet lite snabbt att kalla in en ny och det står för mig. De sa typ tack och hej direkt jag var positiv. Man kunde ha haft lite tålamod och väntat ut helgen. För på måndagen därpå var jag negativ (tio dagar innan premiären) och började träna direkt, så jag har varit redo och tränat stenhårt i snart en och en halv vecka, sade Grahn till SVT.

Ångrar inte beslutet

Ulf Lundberg säger att han inte ångrar sitt tidiga beslut att byta ut de spelare som testade positivt. Andra nationer har också haft covidfall inför, men avvaktat tills de blivit friska och tagit med dem.

– Med beslut är det alltid så att man tar in så mycket information som går där och då och sedan bestämmer man sig. Om man ska titta i backspegeln måste man ha klart för sig vilken information som fanns vid tiden för beslutet. Jag kan lova att vi vände på alla stenar då. Nu fokuserar jag på här och nu, säger han.

De tre andra spelare som testade positivt och ersattes i OS-truppen är HV:s forwardsstjärna Hanna Olsson och AIK:s backduo Emmy Alasalmi och Linnea Hedin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!