Lundh hemlighetsfull inför genrepet mot Nyköping

På fredag spelar Vimmerby Hockey sin sista försäsongsmatch när Nyköpings SK gästar ishallen. Vilka svar vill VH-tränaren ha från sitt lag inför seriepremiären som är en dryg vecka bort? "Jag söker egentligen inte några svar", säger Staffan Lundh.

Staffan Lundhs Vimmerby Hockey genrepar mot Nyköping på fredagkvällen.

Staffan Lundhs Vimmerby Hockey genrepar mot Nyköping på fredagkvällen.

Foto: Josef Jacobson

Ishockey2021-09-23 15:30

En lång försäsong är snart över för Vimmerby Hockey. På fredag spelar laget sin allra sista träningsmatch, när man ställs mot Nyköpings SK på hemmais. Det blir det sista testet inför seriepremiären i Hockeyettan mot Kalmar den 3 oktober. 

– Vi ligger på en godkänd nivå och känner att vi har gott självförtroende, säger VH-tränaren Staffan Lundh inför genrepet. 

Det finns en del frågor som fortfarande inte fått glasklara svar under försäsongen. En av dem är om Robin Christoffersson eller Gustav Bågenvik får chansen att vakta målet i seriepremiären. 

– Där har jag inget svar än. Jag har varit med i lag där man haft en tydlig etta, men också i lag där man växlat lite. Så jag vill inte riktigt uttala mig om det nu, säger Lundh. 

Vilka svar söker du i genrepet mot Nyköping?

– Jag söker egentligen inte några svar. Vi har haft en lång försäsong och ska vara igång och redo för division 1-spel nu. Men som alltid så händer det saker hela tiden under en säsong och saker och ting kan förändras. Jag vet inte om jag någonsin som tränare varit med där allt sitter på en försäsong. Som tränare vill man givetvis att allt ska vara 100 procent. 

Kommer ni göra några förändringar i backparen eller anfallsformationerna på fredag?

– Förmodligen så blir det inte några jättestora förändringar. Så kan jag säga. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!