Lundh om måltorkan mot Väsby: "Svårt att veta varför"

När skulle proppen lossna? Tungt nog för VH, aldrig. Trots massor av bra chanser förblev Vimmerby mållöst hemma mot Väsby. "Vi skapar tillräckligt för att vinna", sa tränaren Staffan Lundh efter 0–2.

Vimmerby Hockey blev nollade hemma mot Väsby och föll tungt.

Vimmerby Hockey blev nollade hemma mot Väsby och föll tungt.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-12-28 22:22

Väsby öppnade starkt. Känslan där och då var att Vimmerby skulle få sina fiskar varma i återstarten. Kort senare var känslan den ombytta. Ett naivt spelande Väsby öppnade upp sig bakåt mot ett skridskostarkt Vimmerby. Resultat? VH skapade massor av bra målchanser. 

– Jag tycker att vi får skjuta i bra lägen, bättre än i många av de tidigare matcherna i Allettan. Men just nu har vi svårt att få dit puckarna. Och det är svårt att veta varför. Vi får sätta oss ner och analysera och se om vi hittar vad det kan bero på, säger Staffan Lundh. 

Av det resonemanget förstår ni också att Vimmerby inte lyckades överlista den storspelande Väsbymålvakten August Hedlund en enda gång. Vare sig i första perioden eller i de två resterande. 

– "Agge" var riktigt bra. Det krävs en bra målvakt för att vinna såna här typer av matcher, säger Väsbys tränare Jussi Salo och ger beröm till Hedlund. 

Vimmerby började piggt även i mittperioden – och ett ledningsmål låg minst sagt i luften. 

– Vi "kastade" bort puckarna i början av andra och hittade inte alls rätt. Vändningen tycker jag kommer när vi klarar oss bra i ett boxplay, menar Jussi Salo och lyfter fram just lagets spel i specialteams. 

Staffan Lundh anser att Vimmerby gjorde en bra match första halvan, för att sedan tappa i kvalitet och styrka. 

I slutsekunderna av mittperioden åkte VH på ett blytungt baklängesmål. 

– Det är lite olyckligt att vi drar på oss en utvisning när vi har pucken. Tyvärr kunde Väsby utnyttja överläget och det är klart att det var jobbigt att få ett mål mot oss fem sekunder före periodvilan. 

Väsby fick sedan utdelning igen i början av tredje, då man kom i ett två-mot-ett-läge. Henrik Rommel avslutade säkert. Ett till synes passivt och energilöst Vimmerby kunde sedan aldrig hota ett stabilt spelande Väsby. 

Så här var Salos intryck av VH:

– Det var ett aggressivt lag att möta. Vi hade scoutat dem väl och de hade svårt att ändra på någonting I tredje perioden.

Nu möts lagen i Väsby på torsdag. 

I Vimmerby stack förstakedjan med Anton Carlsson, Philip Elgestål och Tatu Kokkola ut, trots att de inte lyckades göra mål. 

Jussi Salo i Väsbys bås vann tränarkampen mot VH:s Staffan Lundh.
Jussi Salo i Väsbys bås vann tränarkampen mot VH:s Staffan Lundh.
Vimmerby–Väsby 0–2

Andra perioden: 0–1 (39.55) Lucas Feuk (Adam Falk, Rasmus Sörgardt), spel 5/4.

Tredje perioden: 0–2 (44.32) Henrik Rommel (Victor Andersson, Carl Wassenius). 

Skott: 35-40.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!