Lundin: "Var arg, besviken och ledsen"

Först runt lunchtid på matchdagen fick Albin Lundin beskedet att Riksidrottsnämnden häver den tre matcher långa avstängningen. På kvällen bortaslog hans Timrå Malmö med 4–3. –Man var arg, man var besviken och man var ledsen. Lite uppgiven, säger Lundin om känslorna de senaste dagarna.

Timrås Albin Lundin fick sin tre matcher långa avstängning hävd av Riksidrottsnämnden och var på isen när medelpadingarna slog Malmö på bortais med 4–1.

Ishockey2023-10-19 21:22

Att Albin Lundin skulle få spela borta mot Malmö på torsdagskvällen stod redan klart för två dagar sedan.

– Det kom ett besked i förrgår om att jag får spela under utredning. Så det har varit som vanligt – förbereda sig för och fokusera på match, säger Lundin.

Timråspelaren blev avstängd i tre matcher av Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd för att ha kört på en assisterande domare bakifrån i bortamatchen mot Örebro förra veckan.

"Lite uppgiven"

Lundin missade lördagens hemmamatch mot Leksand (seger med 2–1), men på söndagen skickade han och klubben in en överklagan till Riksidrottsnämnden.

– Helgen var det ju lite att göra och man var arg, man var besviken och man var ledsen. Lite uppgiven. Men efter att vi i söndags skickat över överklagan har jag försökt släppa det och försökt fokusera. Bara förbereda mig för att spela match eftersom vi trodde att det skulle gå igenom, säger Albin Lundin.

Lundin anser att han felaktigt utpekats som likgiltig kring det som hände. Krocken var en olyckshändelse.

– Men nu vill jag ändå släppa det och gå vidare, säger Lundin.

Resan till Malmö slutade med en trepoängare. Det var Timrås andra raka seger efter att ha inlett oktober månad med tre raka förluster. Lundin var dock inte helt nöjd med spelet i Malmö arena.

– Vi slutar spela lite för mycket. Jag hade önskat att vi hade fortsatte att trycka på gasen hela tiden. Vi gör inte vår bästa match i dag, men vi krigar och alla täcker skott. Vi ger hundra procent för dagen. Det tycker jag är en styrka från oss, att vi kan vinna även fast vi inte spelar på topp, säger Albin Lundin.

Framför allt var Timråspelarna superheta i starten av perioderna. Exempelvis i den andra akten – då svarade bortalaget för två snabba mål (Jeremy Boyce-Rotevall och Jonathan Dahlén) innan matchklockan visade fyra minuter spelade.

"Bra energi"

– Vi vill komma ut med bra energi och få våra långa anfall, så vi kan mala på med fyra kedjor. Jag tycker att vi har fyra kedjor som kan bidra, både defensivt och offensivt. Det ser vi här i dag, säger Lundin, som fick se Simon Forsmark ge Timrå ledningen efter 2.31 av den första perioden.

Det avgörande målet satte finländaren Axel Rindell efter 1.49 av tredje perioden. Målet betydde 4–2-ledning och även om Malmö reducerade en gång till kom hemmalaget aldrig närmare än så.