Hultström fick avsluta comebacken med seger

Vimmerbykillen Linus Hultström var en del av laget när Tre Kronor avslutade Channel One Cup i Moskva med seger 3–2 mot Tjeckien.

Linus Hultström spelade Channel One Cup med Tre Kronor.

Linus Hultström spelade Channel One Cup med Tre Kronor.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-12-19 12:11

Linus Hultström spelar till vardags i KHL-laget Metallurg Magnitogorsk. De senaste dagarna har han varit en del av den svenska landslagstruppen som spelat Channel One Cup i Moskva. Den var tidigare känd som Izvestijaturneringen och hade då betydligt högre status.

För Hultström var det första framträdandet i Tre Kronor på nästan fem år. Han hade tidigare gjort elva landskamper och kan nu lägga till ytterligare tre på meritlistan. Sverige inledde med förlust mot Ryssland med 1–0 och föll sedan mot Kanada med 3–1. 

Laget avslutade starkt på söndagen med att vände och vinna mot Tjeckien med 3–2. Tre Kronor fick då målskyttet att lossna mycket tack vare bra spel i power play. Linus Hultström kan ta med sig att defensiven fungerade fint för laget genom hela turneringen.

Turneringen i Moskva var den sista för landslaget innan OS i Peking i februari, men det återstår att se hur många av spelarna i det här Tre Kronor som får plats i det lag som spelar i Kina. Det kan bli inga, men det kan också bli en hel del.

Tanken är att NHL-spelarna ska vara med i OS-turneringen, men osäkerheten kring covidläget gör att stjärnorna i Nordamerika kan komma att hoppa av i sista stund. Då behöver förbundskapten Johan Garpenlöv bygga ett lag av spelare från SHL och de andra europeiska ligorna.

Ett beslut kan komma så sent som 10 januari då tidsfristen går ut för NHL att bestämma sig en gång för alla.

Tre Kronor avslutade med seger 3-2 mot Tjeckien på söndagen.
Tre Kronor avslutade med seger 3-2 mot Tjeckien på söndagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!