Lyckad debut för Ekholm: "Kändes riktigt bra"

Redan dagen efter lagbytet i NHL spelade Mattias Ekholm för Edmonton. Och svarade för en assist i segermatchen mot Toronto. –Det kändes riktigt bra, säger han.

Mattias Ekholm under sin debutmatch för Edmonton.

Mattias Ekholm under sin debutmatch för Edmonton.

Foto: JASON FRANSON/AP/TT

Ishockey2023-03-02 08:00

Backbjässen Ekholm, 32, lämnade Nashville efter tolv år och 719 matcher. Dagen efter trejdningsbeskedet flög Ekholm till Edmonton och satte på sig sin nya matchtröja. Han fick förtroende direkt i 5–2-segern mot Toronto. Spelade 20.50 minuter och var +2 under sina 24 byten.

– Det är klart att det blir lite virvelvind av alltihop och jag lär somna ovaggad i kväll, säger Ekholm till Aftonbladet.

– Efter 700 matcher för en annan klubb känns det förstås också lite annorlunda att dra på sig en ny klubbdress, allt är väldigt nytt. Men klubben har varit fantastisk och redan sett till att jag känner mig välkommen.

Ekholm svarade också för en assist i matchen.

– Nu är det väl inte i första hand för att jag ska producera poäng de trejdat hit mig, jag ska i första hand ta hand om defensiva uppgifter. Men ibland sticker jag ju med upp och det är kul att kunna bidra, säger han.

– Och jo, jag tycker det kändes riktigt bra. Coacherna överöste mig inte heller med en massa taktik, utan sade åt mig att gå ut och spela mitt spel och det gjorde jag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om