Lyckliga minuter avgjorde för VH – höll nollan

Tre snabba mål i början av den andra perioden. Det avgjorde matchen när Vimmerby Hockey tog en ny seger. "Jag tycker att vi har god kontroll på matchen", säger VH-tränaren Staffan Lundh efter 4–0 mot Halmstad Hammers.

Här jublar Vimmerby Hockey efter att ha satt dit ett av fyra mål i hemmamatchen mot Halmstad.

Här jublar Vimmerby Hockey efter att ha satt dit ett av fyra mål i hemmamatchen mot Halmstad.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-10-24 19:09

Vimmerby Hockey är inne i en väldigt bra period och toppar den södra Hockeyettan. Inför söndagens hemmamatch mot Halmstad var man favorittippade – och visade också varför man var det. 

Det blev en kassaskåpssäker 4–0-seger och tre nya poäng in på kontot. 

– Givetvis är vi nöjda med att vinna. Det var en svår match på förhand och vi visste att det inte var något som skulle göras av sig självt, säger VH:s Staffan Lundh. 

Det var annars en ganska händelsefattig första period, där Todd Winder hade hemmalagets bästa chans efter en fin passning av Jakob Karlsson. Hans skott räddades. Målen fick vänta till den andra perioden. 

Då krävdes det bara knappt sju minuter för VH att spräcka nollan, utöka sin ledning och sedan även sätta 3–0. Sebastian Vidmar stod för de två första målen, medan Todd Winder noterades för trean. Alla tre målen gjordes mellan minut 21 och 27. 

Vidmars andra mål var för övrigt i boxplay, efter att Pierre Gustavsson åkt på en utvisning. Den 27-årige skåningen vann pucken högt upp när Halmstad försökte bygga upp ett anfall och skapade sig ett friläge. Där var han hur lugn som helst, fintade bort Hampus Nivalainen i bortamålet och lade in pucken i mål. 

– Vi har ganska kontringsnabba killar som gillar att sticka iväg i sånna lägen, säger Lundh om boxplay-målet, som inte är det första VH gör den här säsongen. 

Kan man träna på att göra mål i boxplay?

– Nja, det kan man inte riktigt. Det gäller att välja sina lägen och visst, många gånger är det sämre med backar inne i en sån uppställning hos motståndarna, vilket öppnar för kontringslägen. Men har man kraften så är det absolut ett bra läge att sticka iväg. Sen blir det en 2 mot 1-situation i själva kontringen och det är kanske det man då får träna på. 

Gästande Halmstad var egentligen aldrig riktigt nära att skaka liv i matchen. Man sköt väldigt många skott, men Gustav Bågenvik i VH-målet hade koll på och tog hand om allt som kom i hans väg. Bågenvik fick chansen i den här matchen, medan Robin Christoffersson fick titta på från sidan. 

– Bågenvik gör en jättebra match, berömmer Staffan Lundh. 

Är det bara skönt att ha ett lyxproblem med två bra målvakter, eller kan det också bli jobbigt ibland?

– Haha... Det är bara bra, tycker jag. Sen är det en tuff situation med tanke på att bara en av dem kan stå – och att båda gärna vill stå. Det svåra är att välja någon och valet blir svårare när båda är så pass bra. Men jag har hellre två bra målvakter än två dåliga, om man säger så.

Ludvig Vännström fick punktera tillställningen i Vimmerby ishall med 4–0 i tom bur i slutsekunderna. 

– Jag tycker att vi har god kontroll på matchen, även när det står 0–0 efter första perioden. Halmstad vinner visserligen skotten, men det kändes inte så oroligt. Sen kan det lätt ramla in nån kasse. Halmstad har samtidigt hackat lite i sitt målskytte under säsongen och det syntes lite, att de har dåligt självförtroende när det kommer till att göra mål, säger VH-tränaren. 

Många gjorde en stabil insats i VH – men Sebastian Vidmar, Aku Alho och Gustav Bågenvik var bland de främsta. 

I och med segern går Vimmerby nu upp i serieledning, i ensamt majestät på 18 poäng. Där bakom skuggar Mörrum, på 16, och Kalmar på 15. 

Vimmerby–Halmstad 4–0

Första perioden: -

Andra perioden: (21:52) 1–0 Sebastian Widmar (William Dageryd), (23:39, Spel 4/5) 2–0 Sebastian Vidmar, (26:49) 3–0 Todd Winder (Jakob Karlsson, Aku Alho).

Tredje perioden: (59:34) 4–0 Ludvig Vännström (Christian Lindberg).

Skotten: 32–41.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!