Mäktig vändning av VSGF i seriefinalen

Virserums SGF var länge illa ute i seriefinalen mot Åseda. Underläge 0-4 med halva matchen spelad och riktig uppförsbacke. Då vaknade VSGF till och vände matchen efter en galen avslutning till vinst 6-5.

Ishockey2017-11-17 21:09

I indelningen av seriefinalen mellan Virserum och Åseda var det gästerna som kopplade greppet. VSGF fick inte till det och var väldigt trevande.
– Vi var inte riktigt där, varför vet jag inte riktigt. Vi satte omedvetet press på oss och blev bekväma, vi tog inte jobbet, menar VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Åseda var det bättre laget i första halvan av matchen och i mitten av den andra perioden var laget i en 4-0-ledning. När VSGF till slut fick sitt reduceringsmål till 1-4 förändrades matchbilden. Med tio minuter kvar av den tredje perioden hade Virserum hämtat ikapp till 4-4. Åseda gick återigen upp i ledning (4-5), men VSGF gav inte upp. Inom loppet av knappt en minut hade hemmalaget både kvitterat och vänt matchen. VSGF vann med 6-5 och kammade hem alla tre poängen efter en riktig moralseger.
– Fyfan vad gött. Som tränare är detta väldigt speciella matcher och segrar, säger Fredrik Pettersson.

I VSGF nätade Johan Höggren 2, Kristoffer Gross, Alexander Gross, Jim Nordh och Anton Proos. Extra plus till Anton Proos, Jim Nordh och Christoffer Velander.

Virserums SGF-Åseda IF 6-5 (0-1, 2-3, 4-1)
Första perioden: 0-1 (05:25) Lukas Strand (Oscar Fransson).
Andra perioden: 0-2 (24:26) Martin Nilsson (Mathias Arvsäter), 0-3 (26:45) Martin Nilsson (Johannes Nilsson, Tim Dahlin) sp 5/4, 0-4 (32:43) Johannes Nilsson (Tim Dahlin), 1-4 (32:55) Kristoffer Gross, 2-4 (36:18) John Höggren (Simon Dahl.
Tredje perioden: 3-4 (40:25) Alexander Andersson (Simon Dahl) sp 5/4, 4-4 (49:37) Jim Nordh (Christoffer Velander), 4-5 (53:39) Kristian Ederfors (Max Lyrén, Sebastian Nilsson) sp 5/4, 5-5 (56:49) John Höggren (Daniel Bertilsson), 6-5 (58:17) Anton Proos (Daniel Bertilsson).
Skott: 34-30 (12-7, 9-8, 13-15)
Utvisningar, VSGF: 7x2 min. ÅIF: 6x2 min.