Mål av Dahlin när Buffalo bröt förlustsvit

Åtta raka förluster fick vara nog. Rasmus Dahlin visade med sitt ledningsmål vägen när Buffalo bröt den dystra NHL-sviten genom att slå Montreal med 7–2.

Buffalo besegrade Montreal med 7–2 och svenske Rasmus Dahlin (nummer 26) gjorde lagets första mål efter bara 35 sekunder.

Ishockey2022-11-23 04:45

Dahlin satte tonen med sitt 1–0-mål, hans åttonde för säsongen, som kom redan efter 35 sekunder. Det följdes av ytterligare två snabba mål av JJ Peterka och Alex Tush. Buffalo ledde med 3–0 redan drygt två minuter in i matchen.

Det var precis den starten Buffalo önskade, efter att ha kommit till matchen med åtta raka förluster i NHL-ishockeyn.

– Vi hade turen att få in några puckar tidigt. Anderson (Craig, Buffalos målvakt) spelade riktigt bra. Han gjorde några räddningar direkt, anstormningen avtog, och så kunde vi bygga därifrån, säger Jeff Skinner, som med två mål och tre assist blev matchens främste poängplockare, till nhl.com.

Montreal reducerade innan första perioden var över, men kom aldrig riktigt in i matchen. Efter var sitt mål i mittenperioden lossnade det på nytt för Buffalo under matchens sista 20 minuter.

Mål från Henri Jokiharju, Tage Thompson och Jeff Skinner såg till att det blev en bekväm seger, 7–2, för bortalaget till slut.

– Vi spelade med ett tydligt mål, vi visade vad vi står för och inställningen som spelarna tog fram var enastående, säger Buffalos tränare Don Granato.