Mål i debuten för Brynäs 17-åring

Brynäs behövde hitta vinnarkänslan igen och vann mot formstarka Timrå med 4–3 efter straffar. En match i mängden för de flesta men inte för Gävlelagets två yngsta målskyttar: –Man är alltid glad när ungarna lyckas hjälpa laget. Det gäller för dem att tävla hårt och hjälpa laget och det gjorde de perfekt i dag. Det är extra skoj, säger Brynästränaren Mikko Manner.

Hannes Björninen med sitt bredaste leende efter att ha avgjort straffläggningen för Brynäs.

Hannes Björninen med sitt bredaste leende efter att ha avgjort straffläggningen för Brynäs.

Foto: Pontus Lundahl / TT

Ishockey2022-10-27 21:55

Själva matchen var lite upp och ner. En mållös förstaperiod följdes av fyra fullträffar, två vardera för Brynäs och Timrå i den andra perioden.

Brynäs 2–1 mål gjordes av blott 17-årige Noel Nordh som gjorde sin SHL-debut och sitt första SHL-mål i karriären då han styrde in sin 19-årige lagkamrat William Strömgrens skott med byxorna.

– En bra kväll, det man kan säga. Så sjukt kul att få göra mål i debuten. Det är något jag kommer minnas hela livet, säger Nordh och beskriver målet:

– Jag spelade 4–5 byten sedan rasslade det till. Det var lite flyt där med byxan men det spelar ingen roll, mål som mål tänker jag. Jag trodde först det var Williams mål men sedan såg jag att pucken gick via min byxa och in. Sjukt kul.

Första för tonårskompisen

Nordhs 19-årige forwardskollega William Strömgren, gjorde även han sitt första SHL-mål i karriären den här kvällen när han ökade på till 3–2 halvvägs in i den tredje perioden.

– William kom hit (från Rögle) med rätt attityd. Han var riktigt tacksam, var först vår 13:e forward och nu när Anton Rödin är skadad så har "Wille" spelat bra. Han har "skills" men han måste bygga på sig lite mer muskler och det gör han varje dag, berömmer Mikko Manner.

Matchen avgjordes på straffar. Det krävdes fem för vardera laget och succédebutanten Noel Nordh fick förtroendet att lägga Brynäs fjärde straff:

– Jag tänkte att det var ett bra läge att låta honom skina. Det blev ett bra försök, säger Manner.

"Lite nervös"

Men visst var det lite speciellt att stå där ensam på mot Timråmålvakten Jacob Johansson:

– Jag blev lite nervös när de sa mitt namn, att jag skulle ut och jag tänkte att jag inte skulle tänka på alla som skrek och härjade där uppe på läktaren, säger Noel Nordh.

Han tog några skär, snubblade till, fick ordning på kropp, klubba och puck men lyckades ändå inte överlista Timråkeepern. Det gjorde däremot den finländske landslagsstjärnan Hannes Björninen som rutinerat kroppsfintade och sköt in kvällens tionde och sista straff.

En straff att se och lära sig av, konstaterar Noel Nordh:

– Det är bra att Hannes gör mål och visar vägen. Segern blev en extra boost, det var extra kul att inte bara göra mål utan att få vinna också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om