Målfest när Luleå besegrade Örebro i kvarten

Luleå har stampat ifrån rejält efter den första kvartsfinalen mot Örebro i SM-slutspelet i ishockey. Med 5–1, efter hattrick av Pontus Andreasson, tog hemmalaget enkelt segern. –Skönt, konstaterade Andreasson i C More efter matchen.

Luleås Pontus Andreasson och Örebros Emil Larsson.

Ishockey2022-03-31 21:08

Luleå var tabelltvåa och hade vilat från match sedan den sista omgången i SHL.

Det hade däremot inte Örebro, som knep kvartsfinalplatsen efter att ha besegrat Brynäs i åttondelsfinal.

Och hemmalaget var lika pigga som man skulle kunna tro. Pontus Andreasson var framme med matchens första mål knappa fyra minuter in i första perioden – och tio minuter senare hade han gett Luleå 2–0 i Norrbotten Arena.

Olli Nikupeteri gjorde sedan 3–0 i andra.

Men Andreasson, som spelade sin första slutspelsmatch i SHL, såg sedan till att Örebroreduceringen, som kom kort därpå, inte blev en vändning. Han satte 4–1 med drygt fyra minuter kvar av andra och fullbordade därmed sitt hattrick.

– Det är skönt. Skönt att vinna här hemma och ta med oss det, säger Andreasson i C More efter matchen.

Som pricken över i:et sköt sedan Linus Omark 5–1 från den blå linjen.

Örebros lettiske forward Rodrigo Abols var den ende som fick hål på Joel Lassinantti i Luleåburen.

Det återstår maximalt sex möten mellan Örebro och Luleå i kvartsfinalen. Härnäst tar Örebro emot Luleå i Behn arena. Då förhoppnings med mer energi, säger tränaren Niklas Eriksson.

– Vi orkar inte upp i den energi som krävs för att slå Luleå, säger han i C More och fortsätter sedan.

– Jag är besviken på att vi inte kan göra det men samtidigt finns det en verklighet också.