Målfest när Tampa tog ännu en vinst i kvarten

Åtta mål under en period. Det var målfest när Carolina ännu en gång fick se sig besegrade av Tampa Bay i kvartsfinalserien i Stanley cup. Den här gången med 6–4. Nu väntar en tung uppförsbacke för laget, som ligger under med 3-1 i matcher.

Carolinas målvakt Petr Mrazek har svårt att stoppa Tampa Bays Nikita Kutjerov när han satte lagets sjätte och sista mål i matchen.

Ishockey2021-06-06 06:02

Det var det fjärde mötet mellan lagen och fjolårets Stanley cup-mästare tog på hemmais ett rejält grepp om kvartfinalserien.

Men trots att Tampa Bay inledde målgörandet redan i första perioden, såg starten av den andra riktigt stark ut för motståndarna.

Fem minuter in i den andra perioden tog Carolina ledningen med 2–1 tack vare svenske Jesper Fasts första slutspelsmål för i år.

Stadigt grepp

Tampas Steven Stamkos reducerade några minuter senare, men Carolina fortsatte att pressa och gick upp i tvåmålsledning.

Men då fick Tampa nog. Efter 2–4-underläge i mitten av den andra perioden började laget ösa skott på mål, vilket gav utdelning direkt: Tre mål på fem minuter, där Victor Hedman spelade fram till Nikita Kutjerov, som sedan satte spiken i kistan i period tre, då han tjongade in mål nummer sex och säkrade segern mot Carolina.

– Vi ville komma ut tuffare än vi gjorde i första. Men vi spelade rätt och fick mål. Vi ledde med 4–2 och hade bra fart. Men det gick fort sedan när de gjorde tre snabba mål. Det är tufft, men vi måste hitta ett sätt att komma tillbaka, tyvärr gjorde vi inte det, säger Fast till nhl.com, efter matchen.

"Galen period"

Tampas Steven Stamkos är säker på att fansen uppskattade matchen:

– Åtta mål – förmodligen den galnaste perioden ni kommer att se under det här slutspelet.

Nästa, möjligen avgörande match, mellan lagen, kan följas under svensk natt mot onsdag.

I dagens andra kvartsfinal, i New York, där Islanders tog emot Boston, var det inte lika många puckar som nätade kassen – även om det inte direkt var målfattigt. Hemmalagets 4–1-seger jämnade ut tabellen, där det nu står 2–2 i matcher i slutspelets andra omgång. Deras nästa möte sker svensk natt mot tisdag.

Bostons Nick Ritchie skjuter ett skott på mål mot New York Islanders målvakt Semyon Varlamov.
Fakta: Stanley Cup-slutspelet

Så här är ställningen i NHL-slutspelet Stanley Cup, kvartsfinaler:

Östra divisionen:

Boston–New York Islanders. 2–2 i matcher (bäst av sju). Nästa match natten mot tisdag svensk tid.

Västra divisionen:

Colorado–Vegas, 2–1 i matcher. Nästa match natten mot måndag.

Centrala divisionen:

Carolina–Tampa Bay, 1–3 i matcher. Nästa match natt mot onsdag, svensk tid.

Norra divisionen:

Montreal–Winnipeg, 2–0 i matcher. Nästa match spelas natt mot måndag, svensk tid.