Målfesten – tio mål på 13 minuter

Den som var en kvart sen till matchen missade tio mål när Florida besegrade Montreal med 9–5 i NHL-ishockeyn natten till fredag. –Jag har aldrig sett något liknande, säger svenske Panthers-backen Gustav Forsling till Aftonbladet.

Floridaspelarna firar efter ett av de nio målen som gjordes i matchen mot Montreal natten mot fredag.

Ishockey2023-03-17 05:15

Båda lagen hade bössorna laddade och klara när matchen mellan Florida och Montreal inleddes natten mot fredag. Inom loppet av 13 minuter och 18 sekunder hade Florida gjort sju mål och gästande Montreal tre.

Svenske Gustav Forsling var en av deltagarna i den rekordsnabba målfesten och stod för Floridas 3–2-mål, sex minuter in i första perioden. Målskyttet inleddes av Montreals Mike Matheson när blott 16 sekunder gått.

De sju målen i första innebar ett klubbrekord för Florida gällande flest mål under en period. Klubbens tidigare rekord var sex mål under en period vilket man gjorde under ett möte med Boston i april 2000.

– Det är nog den konstigaste matchen jag spelat. Hur man ska förklara det som hände i första? Jag vet inte. Båda lagen hade både alla studsar med sig och mot sig, säger backen Gustav Forsling till Aftonbladet.

Florida vann till slut med 9–5.

– Det viktiga är att vi tog hem segern, vi behöver verkligen alla poäng i jakten på en slutspelsplats, säger Forsling.