Malmö tillbaka som vinnare mot Djurgården

Malmö motsvarade förväntningarna och vann hemma mot Djurgården. 3–2 mot ett Djurgården som forcerade in två mål i sista perioden men aldrig kom närmare än så.

Malmös Anton Olsson jublar efter 3-0-målet.

Ishockey2021-09-23 21:32

Malmö var laget som tryckte på och skapade mest i första perioden. Hemmalaget var vassare i de flesta delarna av spelet och hade ett tydligt övertag i matchen. Men 0–0 stod sig perioden ut.

I andra perioden började nätet att rassla. 1–0 till hemmalaget kom inte som någon överraskning.

Kanadensaren Jadon Descheneau snappade upp pucken framför målet och lyfte in den bakom Mantas Armalis i målet, som fram tills dess hade stoppat många skottförsök.

– Det var skönt att hamna i målprotokollet och skaffa lite självfötroende, säger Descheneau till C More.

Djurgården såg vilset ut. Värre blev det när Pontus Westerholm slog in pucken via en Djurgårdsskridsko till 2–0 med tre minuter kvar av andra perioden.

18-årige Anton Olsson såg ut att döda matchen med sitt 3–0 mål fem minuter in i tredje perioden. Det var hans första mål i SHL.

Då vaknade Djurgården till på riktigt i matchen. Sebastian Strandberg gjorde 1–3 och plötsligt levde hoppet igen.

När matchklockan stod på 18.10 kom ytterligare en reducering. Marcus Högström till 2–3.

Men det stannade där, Malmö var det bättre laget och vann rättvist.

Anton Olsson var nöjd med segern.

– Vi har målet att komma topp fyra, vi har inlett bra och det är bara fortsätta som vi gör nu, säger han till C More.