Malmös mardröm fortsÀtter: "SkitdÄligt"

Trots en drömstart kunde inte Malmö sĂ€tta stopp för mardrömsraden pĂ„ hemmaplan. Linköping vĂ€nde 0–2-underlĂ€ge och vann med 5–3 – Malmös sjĂ€tte raka hemmaförlust i SHL. –Vi gör en skitdĂ„lig match, sade en besviken Tomas Kollar, MalmötrĂ€naren, till C More.

Linköpings tvÄmÄlsskytt Ty Rattie jublar tillsammans med Filip Bystedt i bortavinsten över Malmö.

Ishockey2022-11-03 21:28

Linköping har varit nĂ„got av Malmös drömmotstĂ„ndare den senaste tiden. SkĂ„nelaget har vunnit fyra raka möten med sammanlagt 23–4. SĂ„ sent som i förra veckan vann Malmö i Linköping med 6–1 efter att ha gĂ„tt upp i en snabb 3–0-ledning.

SĂ„ det fanns stort hopp för hemmafansen som inte hade fĂ„tt uppleva en hemmaseger pĂ„ drygt en mĂ„nad dĂ„ Malmö den 2 oktober hade mĂ„lfest hemma mot BrynĂ€s, 8–4.

Det Àr Malmös enda trepoÀngare pÄ hemmaplan och laget Àr SHL:s sÀmsta hemmalag med bara sju inspelade poÀng.

Mardrömsraden gick dock inte att bryta trots en drömstart.

Tappade allt

Hemmalaget ledde med 2–0 efter knappt Ă„tta minuter sedan Adam Ollas Mattsson dundrat in ledningsmĂ„let och Pathrik Westerholm snyggt gjort 2–0 efter framspelning av brorsan Ponthus.

Carl Persson hade sedan ett stolpskott, men dÀr nÄgonstans tappade hemmalaget allt.

Linköping tog över och inom loppet av 4.19 i slutet av andra perioden kom utdelningen som vÀnde matchen.

Comebackande backprofilen Oscar Fantenberg reducerade, Ty Rattie kvitterade i ett frilÀge och Vilmos Gallo gjorde mÄl för fjÀrde matchen i rad nÀr han tog köksvÀgen och överlistade MalmömÄlvakten Daniel Marmenlind.

– Vi spelar bra efter första tio i första perioden. Vi gaskar upp oss, fĂ„r fart pĂ„ skridskoĂ„kningen, jag tycker vi spelar till vĂ„ra styrkor. Första tio dikterar dom, sade Linköpings lagkapten Jonas Junland, som spelade fram till kvitteringen, till C More.

Rattie avgjorde

Malmö kvitterade i numerÀrt överlÀge genom Ponthus Westerholm efter 15.28 av den tredje perioden, men nÀr hemmastjÀrnan Carl Söderberg Äkte ut för en slashing med knappt tre minuter kvar avgjorde gÀsterna.

Ty Rattie styrde in 4–3 i numerĂ€rt överlĂ€ge efter 18.27. Kanadensaren hade gĂ„tt mĂ„llös frĂ„n nio raka matcher – nu slog han till tvĂ„ gĂ„nger. NĂ€r Malmö tog ut mĂ„lvakten för att satsa pĂ„ en extra utespelare sköt dessutom Markus HĂ€nnikĂ€inen 5–3.

Linköpings mÄlvakt Jesper Myrenberg tog karriÀrens första SHL-seger.

Linköping gick upp till tionde plats i tabellen och passerade Malmö som nu Àr elva.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!