Malmös märkliga segermål: "Bara tur"

Skottet gick vid sidan av buren – men det blev ändå mål. Med SHL-säsongens kanske märkligaste mål kunde Malmöbacken Jesper Jensen Aabo i slutperioden avgöra matchen mot Skellefteå och ge sitt lag segern med 4–3. –Det var bara tur. Men vi tar allt vi kan, vi behöver alla poäng vi får, säger Jensen Aabo.

Malmös Jesper Jensen Aabo. Arkivbild.

Ishockey2020-11-21 20:35

Skottet kom sex minuter in på den tredje perioden och gick utanför. Pucken studsade dock tillbaka från sargen, träffade hemmamålvakten Arvid Söderblom på armen och gick i mål.

Dessförinnan hade västerbottningarna kommit tillbaka efter en svag start och jagade en trepoängare.

Malmös offervilja och Oscar Alsenfelt i målet räddade den andra raka segern till Skånelaget.

"Lite panik"

– Det var lite panik från vår sida, vi ville ju så gärna vinna. I slutet av matchen var vi redo att dö eller ta en puck i ansiktet för trepoängaren, säger Jensen Aabo.

Med två raka segrar verkar Malmö vara på gång nu, trots sin plats längst ner i tabellen.

– Vi är inne i en process just nu och sista två veckorna har vi visat bättre karaktär. Vi vet att vi måste börja ta poäng nu annars blir det en tuff säsong för oss, säger Malmös matchhjälte.

Tacklaren tvåmålsskytt

Han får dock dela med sig av helgonglorian till lagets meste tacklare. Nu hade Emil Sylvegård inte bara det mest fysiska spelet. Han gjorde även två mål under matchens inledande fem minuter, när Malmö dominerade fullständigt och även hade tre puckar i målramen.

Skellefteå var inte alls med när pucken släpptes och repade sig aldrig från chockstarten, trots att man hämtade upp Malmöledningen till 3–3 inför slutperioden.

– Vår start var inte okej på något sätt. Nu måste vi ledare och spelarna rannsaka oss själva och titta på hur vi kunde komma ut som vi gjorde, säger Skellefteås tränare Stefan Hedlund.

Skellefteå utan fart och aggressivitet är ett tämligen tandlöst lag och precis så inledde hemmalaget matchen. Kanske bidrog det att den avstängde poängmaskinen Jonatan Berggren saknades. Vid 1–0-målet vann Malmö kampen framför mål innan Pathrik Westerholm hittade en helt ren Sylvegård som enkelt kunde slå in pucken.

Laget ligger jumbo i SHL men kanske är det en vändning på gång nu? Storsegern i förra omgången mot Brynäs kom efter hela fyra mål i numerärt överläge och den trenden fortsatte när Emil Sylvegård i powerplay fick flera chanser innan han till slut kunde slå in 2–0. Då stod matchuret på 5.20 och så långt hade det varit spel mot ett mål.

Sakta men säkert ökade hemmalaget trycket och med mål av Philip Broberg och Joakim Lindström i slutet av mittenperioden kunde man utjämna till 3–3.

Man bombarderade Oscar Alsenfelt på slutet men Malmömålvakten höll tätt och dansken Jensen Aaabo blev matchhjälte med sitt märkliga skott.