Malmös sportchef får böter: "Pinsamt sagt"

Efter SHL-matchen mellan Malmö och Rögle får Malmös sportchef Patrik Sylvegård betala 15 000 kronor i böter. Enligt anmälan ska Sylvegård ha slagit bort en linjedomares hand.

Situationen uppstod i andra periodpausen mellan Malmö och Rögle. Arkivbild.

Situationen uppstod i andra periodpausen mellan Malmö och Rögle. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Ishockey2022-03-18 16:10

Det var i den andra periodpausen i torsdagens match som Patrik Sylvegård ska ha stått i en dörr vid Malmös omklädningsrum och skrikit till domaren, enligt beslutet.

"Det stämmer att jag säger 'vad är det för jävla nivå och varför skall ni avgöra matcherna på felaktiga utvisningar för'. Att jag skriker är pinsamt sagt av domarna", säger Sylvegård enligt beslutet.

Huvuddomaren bad Sylvegård att sluta och stänga dörren. Men därefter går domarens och Sylvegårds historier isär.

Enligt anmälan så har domaren pekat på dörren och menat att Sylvegård ska stänga den, men att han istället tog ett steg mot domaren och slog bort hans hand.

I stället säger Patrik Sylvegård att en "aggressiv linjeman" gått mot honom när han är på väg in i omklädningsrummet och att linjemannen satt uppe sin hand "aggressivt" i Sylvegårds ansikte.

"Då säger jag 'du har ingen rätt att göra så här mot mig' och sedan gick han", säger Sylvegård enligt beslutet men har inte yttrat sig om han slog bort domarens hand eller inte.

Disciplinnämnden beslutade att Patrik Sylvegård ska betala böter då det inte finns skäl att ifrågasätta domarens uppgifter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!