Santesson satte två direkt mot Vimmerby

Erik Santesson var het mot Vimmerby. Här är tränaren Eric Karlssons ord om KHK-forwarden: "Han gör två mål och täcker mest skott i laget".

Erik Santesson angav tonen för Karlskrona då han satte lagets båda mål i den första perioden.

Erik Santesson angav tonen för Karlskrona då han satte lagets båda mål i den första perioden.

Foto: Albin Karlsson

Ishockey2021-12-11 10:00

Karlskrona HK tog återigen tre poäng mot Vimmerby Hockey när lagen drabbade samman under fredagkvällen. Karlskronaspelaren Erik Santesson hittade både 1–0 och 2–0 redan i den första perioden. 

– Man ska väl inte himla med att jag inte alltid gör mest mål i laget, men det är kul när det händer, säger Santesson med ett leende. 

Gästernas huvudtränare Eric Karlsson sa så här om Santesson efter matchen:

– Erik är en lojal spelare framförallt. Tredjekedjan gör det otroligt bra idag och Eriks tidiga mål var viktiga, men man ska ha med sig att han även match på match är den som täcker mest skott och sliter stenhårt defensivt. Han är en spelare man alltid kan lita på.

Målskytten som verkade något generad av tränarens varma ord, beskriver sig själv som hockeyspelare så här:

– Jo, men jag är nog en tvåvägsforward, jag försöker täcka mycket skott och vara i vägen så mycket som möjligt. Det är ju lika viktigt att slita hårt defensivt som det är att göra mål. Man vet att man måste ha båda delarna på den här nivån. Men det är klart, jag har ju finliret också, säger han med ett skratt. 

Han tillägger:

– Vi visste att det skulle bli tufft, men vi gjorde det bra i 60 minuter. Sen vinner vi för att vi var det bättre laget. 

Själv var han en av isens främsta aktörer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!